Ulla Zirne: Ar Tīrumu viena par otru fanojam (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunā kamaniņu braucēja Ulla Zirne jau kopš maija gatavojas gaidāmajai sezonai. Kopā ar komandu viņa devusies uz Lillehameri, kur darbs turpinās. Zirne dalījās par paveikto, jaunumiem un plāniem. Nākamgad februāra vidū Siguldā taču risināsies pasaules čempionāts, kuru Latvija nav uzņēmusi kopš 2003. gada.

«Sezonai sākām gatavoties maijā. Visas vasaras garumā bija fiziskie treniņi un, protams, arī slīpējām tehniskās lietas. Es pati tajā par 100% nepiedalos, jo ir lietas, kuras es vienkārši nevaru, nemāku izdarīt. Tehniku sākām gatavot aptuveni pirms mēneša,» gatavošanos sezonai ieskicēja Zirne.

19 gadus vecā sportiste 2014./2015. gada sezonas sākumā izmantos pagājušās sezonas kamanas, kurām veikti dažādi uzlabojumi.

«Laikā, kad Mārtiņš Rubenis brauca, viņš neliedza padomu. Šajā sezonā gan viņš ar mums nav bijis nekādā saskarsmē,» teica jaunā sportiste, kas nākamajā Pasaules kausa izcīņas sezonā piedalīsies pieaugušo konkurencē, bet pasaules čempionātu Siguldā aizvadīs junioru sacensībās.

Ulla Zirne
Ulla Zirne Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jau ierasti sezonas pirmo oficiālo treniņnometni Latvijas kamaniņu braucēji aizvada Norvēģijas pilsētā Lillehamerē, uz kurieni komanda šogad devās 4. oktobrī, tur uzkavējoties līdz 12. oktobrim.

«Uz Lillehameri braucam katru gadu. Katrs no mums tur iztestē savu tehniku, skatāmies tendences un paralēli tam ir arī fiziskie treniņi,» pastāstīja Zirne, kas kamaniņu sportā sāka trenēties astoņu gadu vecumā un šogad notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs ieguva 18. vietu.

Šovasar par Latvijas kamaniņu izlases vecāko treneri apstiprināja Kasparu Dumpi, ar kuru Zirne sadarbojas jau četrus gadus, tādēļ viņa pārmaiņas treniņu ciklā īpaši neizjutīs. «Man nekas būtiski nav mainījies. Jau pagājušajā vasarā viņš mūs trenēja un arī iepriekšējos gados ziemā ir bijis ar mani.

Mums ir izveidojies labs kontakts, tādēļ ir vieglāk komunicēt.

Ja ir kādi jautājumi, uzreiz varu vērsties pie viņa, nevis kā tas bija iepriekš, kad man no sākuma bija jājautā trenerim un pēc tam jāgriežas pie galvenā. Tagad ir vieglāk.»

Otra daiļā dzimuma pārstāvē Latvijas komandā ir Elīza Tīruma, ar kuru Zirne treniņos kopā pavada visai daudz laika. «Kopā mums trenējoties ir vieglāk, īpaši fiziskajos treniņos. Esot divatā, mēs viena otru varam stimulēt un motivēt darbam. Mums vienmēr bijušas ļoti labas attiecības, un palīdzam viena otrai.

Var teikt, ka mēs sacensībās viena par otru fanojam,» viņa sacīja.

Savos plānos, mērķos attiecībā uz gaidāmo sezonu Pasaules kausa izcīņā pasaules čempionātā Zirne ir piesardzīga. «Grūti pateikt. Pirms pagājušās sezonas vasarā tika ieguldīts liels darbs un pirms sezonas likās, ka viss būs ļoti, ļoti, ļoti labi. Tikai sezonas sākumā varēs redzēt, kas īsti būs. Junioru čempionātā mans mērķis ir trijnieks, bet, kā būs, to redzēsim.»

Pasaules kausa izcīņā 2014./2015. gada sezonā tiks aizvadīti 9 posmi, pirmais no tiem 29. novembrī Insbrukas trasē Austrijā. Sezona noslēgsies 2015. gada februāra beigās, marta sākumā olimpiskajā Soču trasē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu