Gulbis kvalificējas Roterdamas ATP turnīra pamatsacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien izcīnīja drošu uzvaru Nīderlandē notiekošā Roterdamas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra kvalifikācijas otrās kārtas mačā, iekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem. Pamatturnīru Gulbis iesāks ar nesen Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegušo francūzi Gaelu Monfisu.

(Ar jaunāko informāciju papildināta pirmā rindkopa, papildināts no 6.rindkopas.)

Atlases izšķirošajā mačā ar ceturto numuru izliktais Gulbis, kurš ATP rangā atrodas 82.vietā, ar 6:1, 6:2 apspēlēja rangā divas pozīcijas zemāk esošo un kvalifikācijā ar piekto numuru izlikto Krievijas tenisistu Jevgēņiju Donskoju.

Jau pirmajā geimā divas breikbumbas bija tieši Donskojam, tomēr Gulbis tās ne tikai atspēlēja, bet nākamajā geimā uzreiz pats lauza pretinieka servi. Turpinājumā Gulbis sestajā geimā vēlreiz nobreikoja pretinieku, bet septītajā atspēlēja vēl trīs breikbumbas, kas pirmajā setā ļāva svinēt pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Otrajā setā pirmās breika iespējas kādam no tenisistiem bija piektajā geimā, kad Gulbis pie Donskoja serves uzvarēja «sausā». Turpinājumā Latvijas tenisists nobreikoja pretinieku arī garā septītajā geimā un noveda maču līdz drošai uzvarai.

Kvalifikācijas pārvarēšana Gulbim garantējusi 20 ATP ranga punktus.

Latvijas tenisista pretinieks pamatturnīra pirmajā kārtā noskaidrojās papildu izlozē, un par to kļuva spēcīgākais iespējamais variants - ar piekto numuru izliktais Monfiss, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 17.vietu.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies tikai vienu reizi - 2013.gada Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas cīņā Gulbis zaudēja četros setos.

Monfiss pērn iztika bez tituliem, bet šogad līdz šim vienīgo turnīru aizvadījis ļoti sekmīgi - Melburnā uzvarēja četros mačos, apstājoties vien ceturtdaļfinālā, kad četros setos piekāpās kanādietim Milošam Raoničam.

Paredzams, ka abu tenisistu savstarpējā spēle risināsies otrdien.

Gulbis 2014.gadā Roterdamas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, bet kvalifikāciju spēja pārvarēt arī 2013.gadā.

Sestdien notikušajā kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar 4-6, 6-2, 7-6 (7:3) apspēlēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, kurš pasaules rangā ieņem 136.vietu.

Latvietim nav jāaizstāv ATP ranga punkti līdz pat martam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu