NHL Visu zvaigžņu spēles ietvaros labots ātrākā slidojuma rekords

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Detroitas «Red Wings» šīs sezonas debitants Dilans Lerkins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursu laikā laboja ātrākā slidojuma rekordu.

Pašlaik 19 gadus vecais uzbrucējs ledus laukuma apli noslidoja 13,172 sekundēs, par divām desmitdaļām labojot Maika Gartnera pirms 20 gadiem uzstādīto rekordu. Lerkins būtu finišējis vēl ātrāk, taču pēdējā virāžā viņš nedaudz zaudēja līdzsvaru.

«Biju laimīgs, ka nenokritu. Sajūtas ir ļoti patīkamas, jo mani pamatīgi atbalstīja arī skatītāji,» atzina Lerkins.

Meistarības konkursos uzvaru ar 29-12 izcīnīja Austrumu konferences hokejisti.

Nešvilas «Predators» aizsargs Šī Vēbers otro reizi pēc kārtas uzvarēja spēcīgākā metiena konkursā. Vēbers ripu raidīja ar 108,1 jūdzes/stundā (173,9 kilometri/stundā) lielu ātrumu, tikai nedaudz atpaliekot no rekorda, kuru pirms četriem gadiem uzstādīja Bostonas «Bruins» aizsargs Zdeno Hara, kad ripa lidoja ar 108,8 jūdzes/stundā (175 kilometri/stundā) lielu ātrumu.

Skatītājus uzjautrināja Monreālas «Canadiens» aizsargs Pernels Karls Subans, kurš skaistākā «bullīšu» metiena konkursā izmantojot parūku un vecmodīgu ķiveri atdarināja NHL veterānu Jaromīru Jāgru. Par precīzāko metienu izpildītāju kļuva Džons Tavaress no Ņujorkas «Islanders».

NHL Visu zvaigžņu spēle Nešvilā tiks aizvadīta svētdien.

Jau ziņots, ka spēlē savainojumu dēļ nepiedalīsies rezultatīvais Vašingtonas «Capitals» krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš tika iebalsots par Metropoles divīzijas komandas kapteini, un Čikāgas «Blackhawks» kapteinis Džonatans Tēvzs, kuram vajadzēja pārstāvēt Centrālās divīzijas komandu.

Ovečkina vietā Metropoles divīzijas vienībā tika iekļauts cits krievu hokejists Jevgēņijs Kuzņecovs, kurš arī spēlē Vašingtonas klubā, savukārt Tēvzu aizstās Nešvilas «Predators» uzbrucējs Džeimss Nīls. Savukārt par Metropoles divīzijas kapteini Ovečkina vietā iecelts Tavaress.

NHL noteikumi paredz, ka hokejisti, kuri nepiedalās Visu zvaigžņu spēlē, izlaiž nākamo NHL regulārā čempionāta spēli. Tāpēc Ovečkins izlaidīs Austrumu konferences divu labāko komandu dueli, kurā «Capitals» 2.februārī tiksies ar Floridas «Panthers», bet Tēvzs tajā pat dienā paliks malā «Blackhawks» spēlē pret Kolorādo «Avalanche».

Šosezon NHL Visu zvaigžņu spēle kļuvusi par četru divīziju komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts «trīs pret trīs» spēlētāju formāts. Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi. Viens spēlētājs katrā divīzijā tika izvēlēts pēc līdzjutēju balsojuma, kas ieņems komandas kapteiņa lomu.

Par Atlantijas divīzijas spēlētāju iebalsots leģendārais čehs Jaromīrs Jāgrs no Floridas «Panthers», kurš gan līdzjutējiem lūdza par viņu nebalsot. Centrālajā divīzijā līdzjutēji izraudzījušies Patriku Keinu no Čikāgas «Blackhawks», bet Metropoles divīzijas komandā tika iebalsots Ovečkins. Savukārt par Klusā okeāna divīzijas komandas kapteini līdzjutēji iebalsoja Džonu Skotu, kurš tobrīd piederēja Arizonas «Coyotes» komandai, bet tad tika aizmainīts uz Monreālu.

Jaunajā formātā katra spēle ilgs vien 20 minūtes, taču tajā sacentīsies nevis divas komandas, bet četras NHL divīziju vienības, kā arī ierasto piecu spēlētāju vietā katrā komandā laukumā atradīsies trīs hokejisti. Pēc nospēlētām desmit minūtēm komandas mainīsies laukuma pusēm.

Turnīra pusfinālā Atlantijas divīzija spēkosies ar Metropoles divīzijas komandu, bet Centrālā divīzija cīnīsies ar vienību no Klusā okeāna divīzijas. Neizšķirta gadījumā tiks veikta pēcspēles metienu sērija.

Visu zvaigžņu finālspēles čempionu komandai tiks piešķirta naudas balva - viens miljons ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu