Džokovičs: Svarīgi, lai pārliecība būtu spēcīgāka par šaubām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs pēc panākuma 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 sezonas pirmā «Grand Slam» tenisa turnīra «Australian Open» pusfinālā pār šveicieti Rodžeru Federeru neslēpa, ka lieliski nospēlējis pirmos divus setus. Finālā viņu gaida tikšanās ar Milošu Raoniču vai Endiju Mareju.

«Neticami labi aizvadīju pirmos divus setus,» korta intervijā Džimam Kurjē sacīja ATP ranga līderis. «Tieši tas bija nepieciešams spēlē pret Rodžeru, kurš šajā turnīrā bija spēlējis ļoti augstā līmenī, zaudējot tikai vienu setu. Zināju, ka viņš varētu būt agresīvs.»

Finālā Džokovičs pret kanādieša Miloša Raoniča un skota Endija Mareja pāra uzvarētāju cīnīsies par savu sesto «Australian Open» trofeju. 28 gadus vecais Džokovičs iepriekš prestižajās sacensībās uzvarējis 2008., 2011., 2012., 2013. un 2015. gadā.

«Kortā devos ar pareizu intensitāti un visu izpildīju perfekti,» gandarījumu par savu sniegumu pauda serbs. «Atrasties vadībā pēc diviem setiem bija komfortabli, bet tā bija cīņa līdz pašām beigām. Ir svarīgi, lai pārliecība būtu spēcīgāka par šaubām.»

Pieredzējušais Federers Austrālijas atklātajā čempionātā līdz šim triumfējis četras reizes, pēdējo reizi - 2010. gadā.

«Viņš noteikti samazināja intensitāti trešajā setā,» teica Federers. «Nav viegli saglabāt tik augstu līmeni, kā viņš to darīja. Guvu vairākus punktus izspēlēs un sāku izmantot iespējas pie viņa serves. Novāks paveica neticamu darbu.»

Savas karjeras laikā Džokovičs uzvarējis 10 «Grand Slam» turnīros. Viņš trīsreiz spēlējis «Roland Garros» finālā, bet tā arī Parīzē nav uzvarējis.

Austrālijas atklātais čempionāts risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 44 miljoni Austrālijas dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu