Džokovičs finālā cīnīsies par sesto «Australian Open» trofeju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs cīnīsies par savu sesto sezonas pirmā «Grand Slam» tenisa turnīra «Australian Open» trofeju. Pusfināla mačā viņš mūsdienu tenisa klasikā ceturtdien ar 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 apspēlēja slaveno šveicieti Rodžeru Federeru.

Spēle ilga divas stundas un 19 minūtes.

Līdz šim viņi savā starpā bija tikušies 44 reizes un uzvarēto/zaudēto maču bilance bija neitrāla. Tagad par vienu panākumu vairāk guvis Džokovičs.

«Viennozīmīgi spēlēju neticami labi pirmajos divos setos, bet tā ir jāspēlē pret tādu pretinieku, kāds ir Rodžers Federers.

Ļoti koncentrējos, un viss sanāca. Man izdevās plānotais, un ceru, ka skatītāji izbaudīja šo spēli. Jūtu, ka šis posms ir manas karjeras augstākais punkts, un cenšos to izmantot.»

«Tieši šeit, Melburnā, rādu savu labāko tenisu,» sacīja Džokovičs. Tagad serbam ir divu dienu atpūta pirms gaidāmā fināla.

28 gadus vecais Džokovičs iepriekš prestižajās sacensībās uzvarējis 2008., 2011., 2012., 2013. un 2015. gadā.

Federers Austrālijas atklātajā čempionātā līdz šim triumfējis četras reizes.

Otrs finālists noskaidrosies Kanādas tenisista Miloša Raoniča un skota Endija Mareja duelī, kas risināsies piektdien.

25 gadus vecais Raoničs, kas izlikts ar 14. numuru, ceturtdaļfinālā ar 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 pārspēja francūzi Gaelu Monfisu, kam bija 23. numurs. Savukārt ar otro numuru izliktais Marejs ar 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3 apspēlēja spāni Davidu Ferreru, kam sacensībās bija astotais numurs.

Austrālijas atklātais čempionāts risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 44 miljoni Austrālijas dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu