Freimanim 12 punkti pārliecinošā «Kalev» zaudējumā Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis sestdien guva 12 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas «Kalev» izbraukumā ar 77:100 (24:25, 20:24, 15:30, 18:21) piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas «Cmoki».

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 20 sekundes, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Pirmās spēles 20 minūtes starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, lai gan vadībā ilgstoši bija «Cmoki» vienība, kas pirmo puslaiku noslēdza ar piecu punktu pārsvaru (49:44). Lūzuma punkts pienāca trešajā ceturksnī, kad Minskas komanda no 53:52 panāca 67:52. Pēc tam Tallinas klubam neizdevās lauzt cīņas gaitu, turklāt mājinieki vēlāk savu pārsvaru spēja palielināt arī virs 20 punktiem.

Uzvarētājiem 19 punktus iemeta Branko Mirkovičs.

Ar 14 uzvarām 15 spēlēs līderpozīcijā atrodas Krievijas grands Maskavas CSKA, savukārt trešā ar astoņām uzvarām desmit mačos ir Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas «Zeņit» komanda. Tikmēr Kaspara Bērziņa pārstāvētā «Ņižņij Novgorod» vienība, ko ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar septiņām uzvarām 13 spēlēs ieņem astoto vietu, bet Latvijas komanda «VEF Rīga» ar četrām uzvarām 12 mačos ir 12.pozīcijā.

Tikmēr «Kalev» ar četrām uzvarām 14 spēlēs atrodas 14.pozīcijā, kamēr Latvijas speciālista Nikolaja Mazura vadītā Gruzijas komanda Tbilisi «Vita» ar 14 zaudējumiem tikpat mačos ir pēdējie.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Debiju tajā piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstāj finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu