Pārtrūkst Keina iespaidīgā rezultativitātes sērija

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārtrūkusi pašreizējo Stenlija kausa čempionu Čikāgas «Blackhawks» uzbrucēja Patrika Keina 26 spēļu rezultativitātes sērija Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos.

«Blackhawks» otrdien NHL regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Kolorado «Avalanche».

Keins šajā mačā nespēja gūt nevienu rezultativitātes punktu, turklāt visas spēles laikā viņš pa pretinieku vārtiem nemeta ne reizi. Līdz ar to amerikānis palika bez rezultativitātes punktiem pirmoreiz kopš 17.oktobra.

Šajās 26 spēlēs Keins izcēlās ar 16 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm, uzstādot jaunu «Blackhawks» kluba rekordu. Uzbrucējam pašlaik pieder garākā rezultativitātes sērija starp šobrīd aktīvajiem NHL hokejistiem.

Keina rezultativitātes sērija ir garākā kopš 1992./1993. gada sezonas, kad 30 spēlēs pēc kārtas rezultatīvs bija leģendārais zviedrs Matss Sundins, kurš tolaik pārstāvēja Kvebekas «Nordiques».

2010./2011. gada sezonā 25 spēlēs pēc kārtas rezultatīvs bija Pitsburgas «Penguins» kanādiešu uzbrucējs Sidnijs Krosbijs.

Tikmēr līgas rekords pieder leģendārajam Veinam Greckim, kurš 1983./1984. gada sezonā pamanījās ar rezultativitāti izcelties 51 mačā pēc kārtas.

«Šis bija labs posms. Tagad varu koncentrēties tikai uz hokeja spēlēšanu, un ir jauki, ka par to vairs runāts netiks. Kad par to runā ikdienā, tas rada nelielu spiedienu, tāpēc esmu priecīgs, ka nu varēšu koncentrēties tikai hokeja spēlēšanai,» pēc mača pauda Keins.

Keins ar 32 spēlēs gūtiem 19 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm ir līgas rezultatīvākais hokejists.

«Blackhawks» ar 38 punktiem 32 spēlēs ieņem ceturto vietu Centrālās divīzijas kopvērtējumā un ir piektie Rietumu konferencē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu