Keins turpina savu sēriju; «Blackhawks» apspēlē «Canucks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Čikāgas «Blackhawks» komandas zvaigzne Patriks Keins svētdien izcēlās ar rezultativitāti 26. spēlē pēc kārtas, Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta cīņā ar 4:0 savai vienībai savā arēnā palīdzot pieveikt Vankūveras «Canucks» vienību.

Ar «Canucks» komandu sešu spēļu izbraukumā devies arī Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet šajā mačā viņš palika rezervē.

27 gadus vecais Keins ar rezultatīvu piespēli izcēlās pirmajā vārtu guvumā, kad vairākumā rezultātu atklāja Dankans Kīts. Pēcāk «Blackhawks» guva vēl trīs vārtus, visus trešajā trešdaļā.

Par spēles spožāko zvaigzni atzina Čikāgas komandas vārtsargu Koriju Kroufordu, kurš atvairīja visus 30 pretinieku metienus.

«Piespēlēju, un tas notika 10 - 15 sekundes vēlāk,» NHL mājas lapā citēts Keins. «Patiesībā es nezināju, ka nopelnīju punktu par piespēli, līdz izdzirdēju paziņojumu. Cerēju, ka tā nav kļūda un pēc tam to var atsaukt.»

Keina rezultativitātes sērija ir garākā kopš 1992./1993. gada sezonas, kad 30 spēlēs pēc kārtas rezultatīvs bija leģendārais zviedrs Matss Sundins, kurš tolaik pārstāvēja Kvebekas «Nordiques».

Rezultativitātes sērija Keinam aizsākās 17. oktobrī. Kopš tā laika viņš guvis 16 vārtus un veicis 24 rezultatīvas piespēles partneriem. Ar nopelnītiem 46 punktiem (19+27) Keins šobrīd ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

2010./2011. gada sezonā 25 spēlēs pēc kārtas rezultatīvs bija Pitsburgas «Penguins» kanādiešu uzbrucējs Sidnijs Krosbijs.

NHL rekords pieder leģendārajam Veinam Greckim, kurš, pārstāvot Edmontonas «Oilers», 1983./1984. gada sezonā ar rezultativitāti izcēlās 51 mačā pēc kārtas.

«Blackhawks» komanda ar 31 spēlē nopelnītiem 38 punktiem ieņem 3. pozīciju Ritumu konferencē, kamēr «Canucks» tik pat spēlēs ieguvusi 30 punktus un ir 9. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu