Karsums: Ļoti ceru spēlēt pasaules čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Mārtiņš Karsums, pārstāvot Latvijas nacionālo komandu, cer piedalīties 2016. gada pasaules čempionātā (PČ) hokejā, kas nākamgad risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

29 gadus vecais Karsums Latvijas izlases rindās pagājušajā nedēļā spēlēja Izaicinājuma kausa turnīrā Liepājā, kurā mūsu valstsvienība ieņēma otro vietu. Karsums bija viens no labākajiem Latvijas valstsvienības sastāvā.

Uz laikraksta «Diena» jautājumu, vai šopavasar spēlēs pasaules čempionātā, viņš atbildēja: «Es ļoti ceru spēlēt. Man gan ir arī jāatkārto, ka jaunāks nepalieku. Ceļgals ir jutīgs, bet patlaban viss ir kārtībā. Spēlēt pasaules čempionātā Maskavā ir vēlēšanās arī tāpēc, ka tas notiks mūsu [Maskavas «Dinamo«] jaunajā arēnā, kurā šosezon aizvadām mājas spēles.»

Latvijas komanda četru komandu turnīrā Liepājā ierindojās otrajā vietā, aiz Baltkrievijas izlases, kurai Ērika Miļuna vadītā vienība piekāpās ar 3:4. Divus vārtus guva tieši Karsums.

«Īstenībā viņa taktiskais zīmējums atšķiras no ierastā,» avīzei «Diena» sacīja Karsums. «Harim [Harijam Vītoliņam] un arī iepriekšējiem izlases treneriem bija standarta shēmas. Maz laika bija, lai apgūtu taktiku, bet bija interesanti.»

Miļuns ir galvenā trenera vietas izpildītājs, viņam asistē Kārlis Zirnis. Pagaidām konkrētas skaidrības, kas vadīs Latvijas izlasi, nav. Viens no kandidātiem varētu būt arī Miļuns.

Karsums pēdējo reizi Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja 2010. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu