Cauņa guvis savainojumu, viņa vietā uz izlasi pret Ziemeļīriju izsaukts Kamešs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš ikdienā pārstāv Krievijas premjerlīgas klubu Maskavas CSKA, guvis kārtējo savainojumu, tāpēc viņa vietā uz izlasi pārbaudes mačā pret Ziemeļīrijas valstsvienību izsaukts Vladimirs Kamešs.

Pārbaudes spēle pret Ziemeļīrijas izlasi 13.novembrī risināsies «Windsor Park» stadionā Belfāstā.

«Cauņa guvis traumu. Viņa vietā Latvijas izlasei pievienosies Kamešs. Tā ir vienīgā izmaiņa pašreizējo kandidātu sarakstā,» sarunā ar aģentūru LETA atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā zināms, CSKA otrdien nenoturēja neizšķirtu UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra ceturtās kārtas spēlē, ar rezultātu 0:1 (0:0) viesos piekāpjoties Anglijas premjerlīgas grandam Mančestras «United».

Kaut Cauņa bija devies ar CSKA komandu uz Angliju, viņš duelī palika ārpus pieteikuma.

«Tā nav vecā trauma. Kaut kāds cits savainojums, bet neko sīkāk nekomentēšu. Sākumā domājām, ka Cauņa vienkārši atbrauks uz Ziemeļīriju, lai būtu ar kopā ar komandu. Taču kluba vadība nolēma, ka futbolistam jāpaliek mājās un jāārstē savainojums.»

Cauņa arī pirms tam ilgstoši cīnījās ar savainojumiem, kā dēļ futbolists nevarēja spēlēt vairākus mēnešus, taču nu bija atguvies no savainojumiem un pēdējās nedēļās regulāri tika pieteikts CSKA mačiem. Tiesa, Latvijas izlases pussargs Maskavas kluba sastāvā laukumā devies vien epizodiski.

Latvijas izlase vienkopus uz treniņnometni sapulcēsies otrdien, 10.novembrī, bet uz Belfāstu komanda izlidos nākamās dienas rītā, un turpmākās dienas līdz spēles sākumam komanda dzīvos un trenēsies Ziemeļīrijas galvaspilsētā. Uzreiz pēc spēles beigām komanda atgriezīsies Latvijā, savukārt leģionāri dosies atpakaļ uz saviem klubiem.

Ziemeļīrijas futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā apakšgrupā apsteidza Rumāniju, Ungāriju, Somiju, Farēru salas un Grieķiju, kas ļāva šogad pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē kvalificēties finālturnīram.

Latvijas un Ziemeļīrijas futbola izlases savā starpā iepriekš tikās sešas reizes. Iepriekšējo reizi abas komandas tikās 2007.gadā Rīgā, kad uzvaru ar rezultātu 1:0 izcīnīja Latvijas izlase.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā kvalifikācijas grupā palika pēdējā vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pirms pārbaudes spēlēs ar Ziemeļīriju:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Šteinbors (Ammohostas «Nea Salamis», Kipra);

aizsargi - Kaspars Gorkšs (Prāgas «Dukla», Čehija), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Vitālijs Jagodinskis (Užhorodas «Hoverla», Ukraina), Kaspars Dubra (Borisovas BATE, Baltkrievija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Antons Kurakins («Hamilton Academica», Skotija);

pussargi - Jānis Ikaunieks («Metz», Francija), Artūrs Zjuzins (Orenburgas «Gazovik», Krievija), Oļegs Laizāns («Ventspils»), Aleksejs Višņakovs («Skonto»), Igors Tarasovs (Belastokas «Jagiellonia», Polija), Vladimirs Kamešs («Liepāja»);

uzbrucēji - Deniss Rakels (Krakovas «Cracovia», Polija), Eduards Višņakovs («Westerlo», Beļģija), Valērijs Šabala (Legņicas «Miedzi», Polija), Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu