DĀR regbisti Pasaules kausā izcīna bronzas godalgas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija izlase piektdien izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņā.

Bronzas mačā DĀR regbisti Anglijā un Velsā notiekošajā turnīrā ar 24:13 (16:0) pieveica Argentīnu.

DĀR izlase jau spēles sestajā minūtē veica piezemējumu, bet realizāciju izdarīja Handrē Polārds, kurš pēc septiņām minūtēm bija arī precīzs soda sitiena izpildē (10:0). Pēdējā pirmā puslaika desmitminūtē Polārds vēl divas reizes realizēja soda sitienus, panākot savai komandai vadību ar 16:0.

Otrā puslaika sākumā argentīnieši ar dropsitienu panāca 3:16, tomēr minūti vēlāk DĀR veica piezemējumu, kamēr devītajā puslaika minūtē precīzu soda sitienu atkal izpildīja Polārds (24:3).

Turpinājumā argentīnieši realizēja vienu soda sitienu (6:24), bet puslaika vidū abas izlases pat izplūcās. Nākamās 20 minūtes komandas punktus neguva, bet pēdējā spēles uzbrukumā argentīniešiem izdevās veikt goda piezemējumu un realizāciju, tomēr uzvaru ar 24:13 izcīnīja DĀR valstsvienība.

DĀR regbisti līdz šim triumfējuši divās Pasaules kausa izcīņās 1995. un 2007.gadā, bet 1999.gadā viņi izcīnīja bronzas godalgas. Tikmēr argentīnieši otro reizi sasniedza pusfinālu, bez šī gada turnīra ceturtās vietas 2007.gadā izcīnot arī bronzas godalgas.

Sestdien par Pasaules kausa uzvarētājas godu cīnīsies Jaunzēlande un Austrālija. Spēle sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificējās četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces. Kā zināms, no grupas nespēja izkļūt sacensību saimniece Anglija.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz Vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu