Brāļi Šķēles spēlēs vienā komandā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) līdervienība «Valmiera/ORDO» komandas sastāvam piesaistījusi pieredzējušo latviešu aizsargu Armandu Šķēli, vienā komandā apvienojot abus brāļus - Armandu un Aigaru Šķēles.

32 gadus vecais Armands Šķēle šo sezonu sāka «Barons/LDz» sastāvā. 192 cm garais basketbolists LBL turnīrā laukumā devās trīs spēlēs, kurās vidēji 28 nospēlētās minūtēs guva 8,3 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un izdarīja 5 rezultatīvas piespēles. Vienā no mačiem Armands laukumā tikās ar brāli Aigaru un savu jauno komandu «Valmiera/ORDO». Pret valmieriešiem Armands Šķēle guva 12 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas zem groziem, tomēr «Valmiera/ORDO» ar rezultātu 82:72 pārspēja «Barons/LDz» basketbolistus.

Armands Šķēle Latvijas izlases sastāvā aizvadījis 99 spēles, kurās kopumā guvis 779 punktus. Izlases rindās Šķēle spēlējis piecos Eiropas čempionātu finālturnīros, pēdējoreiz pārstāvot valstsvienību 2013. gadā Slovēnijā, kur Latvijas basketbolisti ieņēma 11. vietu.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis klubus Latvijā, Polijā, Beļģijā, Itālijā, Ukrainā, Turcijā un Igaunijā. 2008. gadā Šķēle palīdzēja aizvest «Barons/LMT» līdz FIBA Eiropas kausam un Latvijas čempiontitulam. Pēdējās četras sezonas basketbolists pavadīja Igaunijas komandā Tallinas «Kalev/Cramo», izcīnot trīs Igaunijas čempiontitulus (2011-2013). Šķēle arī saņēmis Latvijas un Igaunijas čempionātu finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulus. attiecīgi 2008. un 2011. gadā.

«Valmiera/ORDO» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: «Armanda Šķēles piesaiste, ņemot vērā interesi gan no klubiem Latvijā, gan ārpus Latvijas, nebija viegls uzdevums, tādēļ ir gandarījums, ka Armands no vairākām opcijām izvēlējās mūsu klubu un ir gatavs palīdzēt komandai sasniegt izvirzītos mērķus. Nenoliedzu, ka liels faktors šim lēmumam bija arī brālis Aigars, un, manuprāt, brāļu duets būs ļoti interesants ne tikai mūsu līdzjutējiem, bet arī visiem basketbola draugiem. Ņemot vērā to, ka treneris Aigaru Šķēli vairāk izmanto pirmā numura pozīcijā, Armands ar savu augsta līmeņa basketbola pieredzi stiprinās aizsargu pozīciju. Viņš ir individuāli meistarīgs spēlētājs, kurš spēj «saasināt spēli», bet tai pašā laikā būt arī īstens komandas spēlētājs.»

«Valmiera/ORDO» spēlētājs Armands Šķēle: «Paldies basketbola klubam Valmiera par doto iespēju, un ceru uzticību attaisnot ar labu spēli laukumā. Par Valmieras kluba organizāciju ir dzirdētas tikai labākās atsauksmes. Pagaidām negribu izvirzīt skaļus saukļus, bet mēģināšu no savas puses ar savu pieredzi un meistarību palīdzēt «Valmiera/ORDO» komandai izcīnīt maksimāli daudz uzvaru!»

«Valmiera/ORDO» sezonas pirmajās piecās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Ar četrām uzvarām Latvijas čempionātā valmierieši ieņem «Aldaris» LBL turnīra tabulas līderpozīciju. Līdz šim vienīgajā «Triobet» Baltijas Basketbola līgas mačā valmierieši guvuši panākumu, bet šovakar «Valmiera/ORDO» aizvadīs otro «Triobet» BBL turnīra spēli, plkst. 18:30 uzņemot Pērnavas basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu