Skandalozais Nazarovs atgriezies Astanas «Baris» galvenā trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Skandalozais krievu speciālists Andrejs Nazarovs galvenā trenera darbu turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Astanas «Baris» no Kazahstānas, kur strādāja jau iepriekšējā sezonā, ziņo vienība.

Paredzams, ka Nazarovs jau pavisam drīz ieradīsies Bratislavā, kur trešdien «Baris» vienībai paredzēts mačs ar vietējo Slovākijas komandu «Slovan».

Jau vēstīts, septembra beigās «Baris» no amata atbrīvoja tā galveno treneri Erlanu Sagimbajevu, bet 41 gadu vecais Nazarovs no pašreizējās čempionvienības Sanktpēterburgas SKA tika atlaists piektdien.

Kopumā pašreizējie Gagarina kausa glabātāji šo sezonu iesākuši blāvi, 23 mačos tiekot pie 33 punktiem, kas viņiem liek atrasties vien astotajā pozīcijā Rietumu konferences kopvērtējumā.

Arī «Baris» šosezon nespēlē veiksmīgi, 24 spēlēs izcīnītas vien astoņas uzvaras, kas tai dod 28 punktus un tikai 12.vietu Austrumu konferencē.

Pirms tam par «Baris» galvenā trenera pienākumu izpildītāju bija nozīmēts iepriekšējais Sagimbajeva asistents Jevgēņijs Koreškovs, kurš arī pēc Nazarova atgriešanās turpinās strādāt vienībā kā vecākais treneris.

Kā zināms, kopā ar Sagimbajevu septembrī tika atlaists arī viņa palīgs Raimo Helminens no Somijas, kurš tagad pievienojies Rīgas «Dinamo» treneru kolektīvam.

Nazarovs par SKA galveno treneri kļuva vien jūnijā, kad šos pienākumus pārņēma no negaidīti aizgājušā Vjačeslava Bikova.

Savas spēlētāja karjeras laikā Nazarovs kļuva par pirmo krievu «policistu» Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš septiņu dažādu klubu rindās aizvadīja 580 spēles, gūstot 53 vārtus un veicot 71 rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnot 1420 soda minūtes.

No 2007. līdz 2010.gadam Nazarovs vadīja Čeļabinskas «Traktor» komandu, bet tad pārcēlās uz Čehovas «Vitjaz» vienību, padarot to slavenu ar daudzajiem kaušļiem. Vēlāk viņš trenēja arī Čerepovecas «Severstaļ», Ukrainas vienību Doņeckas «Donbass» un Astanas «Baris» no Kazahstānas.

Tāpat divus gadus Nazarovs bijis viens no trenera palīgiem Krievijas izlasē, kā arī trenējis Ukrainas un Kazahstānas valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu