Čempionu līgas jaunajā sezonā plāno 1,34 miljardus eiro lielus ieņēmumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) jaunajā Čempionu līgas sezonā, kas startē otrdien, plāno 1,34 miljardus eiro lielus ieņēmumus.

Summu veidos ieņēmumi no Čempiponu līgas un Eiropas Superkausa. Saskaņā ar komerciālajiem līgumiem un līgumiem ar medijiem tiks saņemti līdz pat 530 miljoni eiro, kuri vēlāk tiks sadalīti klubiem, kuri piedalās šajās sacensībās. Jaunās sezonas Čempionu līgas uzvarētājam finālmačā, kas nākamā gada maijā notiks Berlīnē, tiks 37,4 miljoni eiro.

Šajā sezonā Čempionu līgas pamatturnīrā būs divi jaunpienācēji. Zviedrijas čempionvienība «Malmo FF», kas otrajā kvalifikācijas kārtā sīvi spēkojās ar FK «Ventspils» un Bulgārijas čempionvienība Razgradas «Ludogorets», kas izveidota tikai 2011. gadā.

Divi spēlētāji - Lionels Mesi no «Barcelona» un Krištianu Ronaldu no Madrides «Real» var kļūt par jauno labāko vārtu guvēju Čempionu līgas spēlēs. Pašreizējais rekords - 67 vārti pieder «Real» uzbrucējam Raulam, kurš to sasniedza laikā no 1995. līdz 2011. gadam. Mesi un Ronaldu patlaban ir četri vārti mazāk. Ronaldu pagājušajā sezonā guva 17 vārtus, kas ir vienas sezonas rekords.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu