Spānija kļūst par pirmo Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla dalībnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par pirmo Eiropas čempionāta pusfināla dalībnieci otrdien kļuva Spānijas basketbola izlase, kas ceturtdaļfināla mačā ar 73:71 (14:14, 25:18, 16:25, 18:14) apspēlēja Grieķiju.

Līdz ar to 2009. un 2011.gada Eiropas spēcīgākā komanda pusfinālā tiksies ar Francijas un Latvijas dueļa uzvarētāju.

Visu maču laukumā ritēja sīva cīņa. Pirms pēdējās ceturtdaļas Spānija zaudēja ar 55:57, tomēr tajā guva pirmos septiņus punktus. Cīņa ritēja nerezultatīvi un Grieķija pirmajās astoņās ceturtdaļas minūtēs iemeta tikai vienu metienu no spēles. Kaut pēdējās pamatlaika sekundēs grieķi pamanījās iemest divus tālmetienus, no zaudējuma viņi vairs neizglābās.

Spānijas lielākā zvaigzne Po Gasols šajā mačā izcēlās ar 27 punktiem un deviņām bumbām zem groziem, 18 punktus iemeta Nikola Mirotičs, bet ar desmit punktiem atzīmējās Serhio Rodrigess.

Savukārt Grieķijai Niks Kalats izcēlās ar 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, 13 punktus iemeta Georgs Printezis, bet ar 12 punktiem un 17 bumbām zem groziem izcēlās Džanis Antetokoumps.

Nākamajā mačā, kas sāksies plkst.22, tiksies izslēgšanas turnīra mājiniece Francija un Latvija. Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā sacentīsies tieši ar Spāniju.

Savukārt trešdien Serbija tiksies ar Čehiju, bet Itālija spēlēs ar Lietuvu.

Ceturtdaļfinālu maču zaudētāji aizvadīs pusfinālu par 5.-8.vietu, bet pēc tam šo maču zaudētāji spēlē par septīto vietu sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpisko kvalifikācijas trurnīru.

Kā zināms, Latvija «Arēnā Rīga» notikušajās D apakšgrupas cīņās ierindojās otrajā vietā, tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs, kas notiek Francijas pilsētā Lillē. Astotdaļfinālā Latvija sestdien ar 73:66 pieveica Slovēniju.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificējās četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles tiek aizvadītas Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu