Platinī negrasās cīnīties ar Blateru par FIFA prezidenta amatu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī ceturtdien pavēstīja, ka nekonkurēs ar Zepu Blateru cīņā par pasaules futbola jumta organizācijas FIFA prezidenta amatu, taču vēlreiz lika noprast, ka Blateram jāatkāpjas pēc tam, kas beigsies viņa līdzšinējais termiņš amatā.

59 gadus vecā Francijas futbola leģenda sacīja, ka viņš koncentrēsies jaunam termiņam UEFA prezidenta amatā, nekā konkurēs ar Blateru nākamgad paredzētajās vēlēšanās.

Platinī izteikumi bruģē iespējas 78 gadus vecajam Blateram piekto reizi tikt ievēlētam uz četru gadu termiņu FIFA prezidenta amatā.

«Tagad vēl nav laiks. Vēl ne,» Platinī teica reportieriem.

«Es domāju ilgi, taču šajos mēnešos man neizdevās pārliecināt sevi, ka jāpiedalās FIFA vēlēšanās. Tas ir vienkārši. Atkal esmu nolēmis sekot savai sirdsbalsij. Es izvēlējos futbolu. Es izvēlējos kaislību.»

Blaters jau agrāk izteicās, ka ir gatavs piektajam termiņam.

FIFA prezidenta vēlēšanas notiks organizācijas kongresā 29. maijā Cīrihē. Vienīgais, kurš vēl oficiāli paziņojis savu kandidatūru, ir bijušais FIFA ģenerēlzsekretāra vietnieks Žeroms Šampaņs, kura izredzes uzvarēt Blateru tiek vērtētas kā mazas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu