Soļotājs Diniss labo pasaules rekordu 50 km (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas soļotājs Johans Diniss piektdien Cīrihē (Šveice) notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ) vieglatlētikā laboja pasaules rekordu 50 kilometru soļojumā.

Lietainos apstākļos 36 gadus vecais sportists Cīrihes ielās uzrādīja rezultātu 3 stundas, 32 minūtes un 33 sekundes, līdzšinējo pasaules rekordu, kuru 2008. gadā uzstādīja Deniss Ņižegorodovs no Krievijas, labojot par minūti un 41 sekundi.

«Šī ir labākā diena manā mūžā,» Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) mājas lapā citēts francūzis, kurš, šķērsojot finiša līniju, rokās turēja Portugāles un Francijas karogus.

Vēlāk viņš paskaidroja, ka Portugāles karogu izvēlējies, jo viņa vecmāmiņa ir portugāliete, kas šogad aizgāja mūžībā.

Ar šo uzvaru Diniss kļuva par trīskārtēju Eiropas čempionu. «Trešais Eiropas tituls ir kā sapnis,» viņš sacīja.

Sudraba medaļu šajā distancē izcīnīja Matejs Tots no Slovākijas, kas trasē uzrādīja laiku 3 stundas, 36 minūtes un 21 sekunde, sasniedzot jaunu savas valsts rekordu.

Par bronzas medaļas ieguvēju kļuva 26 gadus vecais krievu soļotājs Ivans Noskovs, kas finiša līniju sasniedza pēc 3 stundām 37 minūtēm un 41 sekundes, sasniedzot personīgo rekordu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu