Latvijas U-16 basketbolistes nodrošina ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu U-17 grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase ar uzvaru pār Ungārijas vienaudzēm Portugālē notiekošā Eiropas čempionāta mačā sestdien nodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu U-17 grupā.

Diviem olimpiskajiem zeltiem un pieciem Eiropas čempiona tituliem, Farahs pievienoja ceturto zelta godalgu pasaules čempionātā, turklāt otro reizi pēc kārtas triumfējot 10 000 metru distancē.

Pēc veiktas pusdistances skrējiena vadībā izvirzījās piecu atlētu grupa, kurā bija arī Farahs. Savukārt pirms pēdējā apļa Lielbritānijas sportists izvirzījās līderpozīcijā. Lai gan pēdējā aplī Farahs nedaudz aizķērās aiz atpalicējiem, tomēr finiša spurtā viņš savu pozīciju noturēja un izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Somāliešu izcelsmes skrējējs desmit kilometru distanci veica 27 minūtēs un 1,13 sekundēs. Savukārt 0,63 sekundes aiz Faraha finišu šķērsoja Džefrijs Kipsangs Kamvorors, kamēr vēl sekundi lēnāks bija vēl viens Kenijas skrējējs Pols Kipngetičs Tanujs.

Tikmēr vāciete Kristina Švanica sestdien triumfēja lodes grūšanas sacensībās.

Savu tālāku metienu - 20,37 metri - vāciete veica trešajā mēģinājumā.

Pirmajā mēģinājumā septiņus centimetrus tuvāks metiens padevās ķīnietei Lidzjiao Gun, kura izcīnīja sudraba medaļu.

Savukārt bronzas godalgu izcīnīja amerikāniete Mišele Kārtere, kuras rezultāts bija 19,76 metri.

Šī bija vācietes otrā medaļa pasaules čempionātos stadionā. Aizpērn Maskavā viņa izcīnīja sudraba godalgu.

Jau vēstīts, ka Eritrejas garo distanču skrējējs Girmajs Gebrselasi sestdien pārsteidzoši triumfēja maratona skrējienā, 19 gadu vecumā kļūstot par visu laiku jaunāko čempionu šajā distancē.

Savukārt no Latvijas sportistiem sestdien uz starta izgāja divi vieglatlēti.

Kārtslēcējs Mareks Ārents ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 5,20, 5,40 un 5,55 metru atzīmes, taču sportistam nebija pa spēkam vēl desmit centimetrus augstāks rezultāts, kas būtu latvieša personiskā rezultāta atkārtojums.

Kopsummā Latvijas sportists ar 5,55 metru pārvarētu latiņu ieņēma 24.pozīciju, bet finālam kvalificēsies tie kārtslēcēji, kuri pārvarēja 5,70 metru atzīmi.

Tikmēr septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa sestdien aizvadīja četras no septiņām disciplīnām un pēc pirmās sacensību dienas kopvērtējumā ar 3726 punktiem ieņem 13.vietu, bet līdere ar 4005 punktiem ir slavenā britu septiņcīņniece Džesika Enisa-Hila.

Pasaules čempionātā Pekinā Latviju pārstāv deviņi atlēti.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu