Vieglatlēti «YouTube» pauž neapmierinātību ar IAAF darbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Augstas klases Vācijas sportisti ar video vēstījuma starpniecību kritizējuši Starptautisko vieglatlētikas federāciju (IAAF), norādot uz tās nepietiekamu vērību nesenajās dopinga apsūdzībās, vēsta aģentūra «Associated Press».

«Dārgā IIHF, mēs vairs nevaram jums uzticēties. Mums ir jārīkojas nekavējoties,» video, kas ievietots «YouTube», sacīja Londonas olimpisko spēļu čempions diska mešanā Roberts Hartings. Trīskārtējais pasaules čempions neapmierinātību ar IAAF darbu paudis arī iepriekš.

Hartings atteicās no nominācijas 2014. gada IAAF Gada labākā vieglatlēta balvai, jo līdztekus viņam nominēja arī ASV sprinteri Džastinu Getlinu, kurš karjeras laikā izcieta diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Iepriekš Vācijas televīzijas kanāls ARD un laikraksts «The Sunday Times» ziņoja, ka pasaules vieglatlētiku gaida jauns dopinga skandāls, jo atkārtoti pārbaudītas analīzes uzrādījušas ļoti lielu skaitu aizdomīgu rezultātu.

«Jūs bojājat mūsu sportu,» teica ASV lodes grūdējs Ēriks Verskijs.

Savukārt Hartinga draudzene, diska metēja Jūlija Fišere teica: «Jūs izputinājāt manus bērnības sapņus.»

Veiktas atkārtotas 5000 sportistu asins analīžu pārbaudes, un 800 skriešanas disciplīnu pārstāvjiem rezultāti fiksēti «aizdomīgi» vai pat «ļoti aizdomīgi». Kā izteikušies vairāki dopinga eksperti, vieglatlētika pašlaik ir «tajā pašā situācijā, kur profesionālā riteņbraukšana bija pirms 20 gadiem».

Mediji ziņoja, ka īpaši smagi šie rezultāti varētu skart Krievijas un Kenijas sportistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu