Porziņģis: Jākļūst spēcīgākam un jāuzaudzē svars

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas «Knicks» ir lieliska un vēsturiska organizācija, uzskata šīs vienības nupat draftētais latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, ceturtdien notikušajā draftā Porziņģi ar ļoti augsto ceturto numuru izvēlējās tieši «Knicks» vienība. Tādejādi viņš kļuvis par visaugstāk NBA draftēto latvieti.

«Drafts bija mana sapņa piepildīšanās - jau pirms tā vēlējos nokļūt «Knicks» klubā. Kad dzirdēju, kā nosauc manu vārdu, biju ļoti laimīgs. Kad aģents pateica, ka mani izvēlēsies «Knicks», nespēju tam līdz galam noticēt, tāpēc labāk gaidīju, kad tas notiks drafta ceremonijā. Tas bija atvieglojums, ņemot vērā to smago darbu, kas ielikts pirms tam. Šī ir lieliska un vēsturiska organizācija,» piektdien iepazīšanās pasākumā pauda Porziņģis. «Domāju, ka Ņujorkas kluba trīsstūra uzbrukumā iekļaušos labi, lai gan man vēl ir daudz darāmā. Tomēr domāju, ka esmu nonācis labās rokās. Nenoliedzami, man jākļūst spēcīgākam un jāuzaudzē svars. Svaru zālē strādāšu tik daudz, cik vien iespējams.»

Porziņģis pastāstīja, ka, pēdējās sezonas aizvadot Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā «Sevilla», bijusi lieliska pieredze. «Spēlēju kā profesionālis un biju apkārt profesionāļiem. Varēju no viņiem mācīties ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā. Tas noteikti man palīdzēs, uzsākot NBA karjeru.»

«Manī pati svarīgākā īpašība ir mīlestība pret basketbolu. Tas ir vajadzīgs, ja vēlies aizvadīt ilgu un veiksmīgu karjeru. Man tas nav naudas jautājums, mana ģimene bijusi tikai basketbolā. Mīlu šo spēli. Lai arī kas notiktu, saglabāšu šo domāšanu un centīšos piepildīt savus mērķus,» uzsvēra latvietis.

Porziņģis izteicās, ka daudz skatās video ar tādām NBA zvaigznēm kā Kevinu Gārnetu, Lemarkusu Eldridžu un Po Gasolu, taču NBA būs jāsaglabā vēss prāts, kad šie basketbolisti nāks pretī laukumā. «Kad būs jāspēlē pret Gārnetu, man jābūt sagatavotam ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski.»

«Centīšos treniņzālē pavadīt tik daudz laika, cik vien iespējams. Ar mani kopā būs mani brāļi, kuri mani noturēs uz pareizā ceļa,» pauda Porziņģis. «Mīlu Ņujorku, bet arī par citām NBA pilsētām neko sliktu nevaru pateikt. Tāpat vēlos būt arī profesionālis ārpus laukuma un izskatīties labi.»

Tikmēr «Knicks» galvenais treneris Dereks Fišers izteicās, ka ar šī gada draftu ir sākusies gatavošanās jaunajai NBA sezonai. Bez Porziņģa Ņujorkas klubs jauno spēlētāju izvēlē pirmajā kārtā ieguva arī Džerenu Grentu, kurš ir iepriekšējās divas sezonas Latvijas komandā «Ventspils» aizvadījušā Džeraja Grenta jaunākais brālis.

«Par savām pirmās kārtas izvēlēm esam pārliecināti ne tikai kā spēlētājiem, bet arī kā cilvēkiem. No mūsu skatu punkta šie spēlētāji starp pārējiem izceļas. Tomēr svarīgākais ir tas, ka šie abi basketbolisti vēlas būt Ņujorkā, kā arī uzņemties atbildību, ar ko jāsaskaras, spēlējot «Knicks» klubā. Rēķināmies ar šiem spēlētājiem un sagaidām no viņiem lielas lietas nākotnē,» izteicās Fišers.

«Knicks» vienība līgas finālā iepriekšējo reizi spēlējusi 1999.gadā, bet savus vienīgos titulus guvusi 1970. un 1973.gadā. Savukārt izslēgšanas turnīrā «Knicks» komanda nav spēlējusi iepriekšējās divas sezonas, turklāt nesen aizvadītajā sezonā 82 spēlēs tika vien pie 17 uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu