«Rangers» izcīna pirmo uzvaru NHL finālā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā trešdien izcīnīja Ņujorkas «Rangers» hokejisti.

«Rangers» komanda finālsērijas ceturtajā mačā ar 2:1 savā laukumā pieveica Losandželosas «Kings» vienību, samazinot rezultātu sērijā 1-3.

Cīņas gaitā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:0 un savu pārsvaru prata nosargāt. Uzvarētāju rindās ar precīziem metieniem izcēlās Benuā Puliots un Martēns Senluī, kamēr «Kings» rindās vienīgi precīzo metienu izpildīja 29 gadus vecais uzbrucējs Dastins Brauns.

Galvenais «Rangers» panākuma kaldinātājs bija zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš atvairīja 40 pretinieku metienus, bet Džonatans Kviks tika galā ar 17 raidījumiem.

Sērijas piektā spēle Losandželosā tiks aizvadīta naktī uz sestdienu.

Abas vienības viena pret otru līdz šim nekad nav spēkojušās Stenlija kausa finālā. «Kings» slaveno trofeju ieguva pirms diviem gadiem. Savukārt «Rangers» pēdējo reizi Lordu Stenliju uz Ņujorku atveda 1994. gadā, kad vienību cīņā veda tās kapteinis, leģenda Marks Mesjē.

«Kings» kontā ir tikai viens Stenlija kauss, bet «Rangers», kas ir «Original Six» komanda, par pasaules spēcīgāko hokeja vienību kļuvusi četras reizes.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu