Superkausa Rīgas posmā piedalīsies vismaz piecu valstu čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Šajā nedēļas nogalē, 21.jūnijā, Zaķusalā paredzētajā Superkausa otrajā posmā uz starta dosies vismaz piecu valstu čempioni, aģentūru LETA informēja Nacionālās motokrosa asociācijas sabiedrisko attiecību pārstāvis Aigars Liepa.

Sacensību sākums iecerēts plkst.9, kad sportisti aizvadīs kvalifikācijas sesijas, bet finālbraucieniem starts tiks dots plkst.12.

Superkausā sacensības norisināsies piecās klasēs un pie starta barjeras stāsies Baltijas un kaimiņvalstu ātrākie solo un kvadriciklu klašu braucēji.

Kā zināms, šīs sezonas pirmajā posmā uzvaru prestižākajā MxPro klasē izcīnīja pēdējo gadu Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro. Tikmēr Dāvis Ivanovs, kurš šosezon startē pasaules čempionāta prestižākajā MXGP klasē, ieņēma otro vietu. Tieši šie abi motobraucēji tiek uzskatīti par sacensību favorītiem.

Tikmēr no kaimiņvalstu titulētākajiem motosportistiem uz starta dosies vairākkārtējs Baltkrievijas čempions Jevgēņijs Tiļeckis, kurš šajā sezonā sekmīgi startē Eiropas čempionāta Open klasē. Tāpat piedalīties solījis pēdējo gadu titulētākais Lietuvas solo klašu braucējs Vitauts Bučs.

Viņiem konkurenci sastādīs spēcīgākais igauņi Tanels Leoks un Harri Kullass, kurš ir Somijas izlases dalībnieks Nāciju kausā.

No pazīstamākajiem latviešu motosportistiem svētdien startēs arī Toms Macuks, Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs, Kārlis Sabulis un citi.

Tāpat sīvas cīņas paredzētas arī kvadriciklu klasē, kurā uz starta izies šīs sezonas Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis Edgars Meņģelis. Sacensībās uzvarētāji tiks noskaidroti arī jauniešu klasē, kurā līderis pēc pirmā posma ir Elgars Jonass. Tikmēr senioru klasē startēs sezonas līderis Leons Kozlovskis, bet jaunie motosportisti sacentīsies junioru un iesācēju klasēs.

Sacensību organizatori paredz, ka tajās piedalīsies vairāk nekā 130 sportisti, kuri pārstāvēs 11 komandas.

Superkausa Rīgas posms notiks ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, un tā tiešraidi varēs vērot interneta vietnē «www.straume.lmt.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu