Baumanis gatavs startam rallijkrosa EČ posmā Esteringā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis laiku pēc Lidenhillā, Lielbritānijā notikušā pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtā posma nav aizvadījis laiskojoties, un ir gatavs startam šajā nedēļas nogalē Esteringā, Vācijā paredzētajās sacensībās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta ieskaitē.

Esteringa Jānim Baumanim saistās ar patīkamām atmiņām, jo tieši šeit izcīnīta viena no pagājušā gada sezonas trim uzvarām Eiropas čempionātā. Tā kā pirms nepilna mēneša ir aizvadītas debija sacensības «Supercar» klasē, bet Esteringā šogad jau pabūts pirmssezonas testos, ir izpildīti visi priekšnosacījumi, lai pērnā gada panākumu atkārtotu un Esteringa kļūtu par vienu no veiksmi nesošajām trasēm jaunā sportista karjerā.

«Pēc Lidenhillas posma treniņu nolūkos piedalījos sacensībās Igaunijā ar «superkāru». Finišu gan nesasniedzām, jo igauņu komandas sagatavotajam auto neizturēja dzinējs, tomēr papildus pieredzi treniņos un sacensībās mes spējām iekrāt. Pēc šīm sacensībām man bija «atvaļinājums» un to pavadīju ar ģimeni - cepām gaļu, nosvinējām manu 23.dzimšanas dienu un brīvajā laikā vienkārši krāju spēkus gaidāmajām sacensībām. Vasarā man brīvas ir tikai trīs nedēļas, tādēļ tās jāizmanto tā, lai maksimāli relaksētos un būtu kopā ar savējiem,» starp čempionāta posmiem pavadīto laiku apraksta Jānis Baumanis.

Tai pašā laikā brīvajos brīžos nav aizmirsts arī par rallijkrosu un jau šajā nedēļas nogalē paredzēto FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmu. Tādēļ vēl trešdien sporta kompleksā 333 Ropažos atsvaidzinātas iemaņas pie dažāda tipa tehnikas vadības grožiem.

Foto: Rihards Baumanis

«Trešdien biju 333 trasē, tur izbraucu ar savu veco Peugeot 206 un atkārtoju, kā ir braukt ar priekšpiedziņu. Es gan vienmēr esmu gatavs startam, tomēr tas nāks tikai par labu. Tāpat izbraucu arī ar kartingiem un ar superjaudīgu ūdensmoci,» par gatavošanos startam Esteringā stāsta Jānis Baumanis.

Kā ierasts, arī rallijkrosa čempionāta Vācijas posma finālbraucieni norisināsies svētdien. Tad kļūs zināmi uzvarētāju vārdi visās klasēs, tai skaitā arī «Super 1600» klasē, kur uz starta līdzās Jānim Baumanim izies vēl 19 sportisti.

Daži fakti par Esteringu

Esteringa, kas atrodas netālu no Hamburgas, ir otra senākā trase aiz Lidenhillas rallijkrosa čempionāta kalendārā; tajā starptautiska mēroga sacensības tiek rīkotas jau kopš 1973.gada. Jo īpaši interesants Esteringas trasē ir tās džokera aplis, kura izeja saplūst ar pārējo trasi tieši pirms finiša. Un šeit pagājušajā gadā tika fiksēts ciešākais finišs divu braucēju starpā - toreiz pašreizējais pasaules čempions, norvēģis Peters Solbergs sāncensi Matiasu Ekstrēmu no Zviedrijas pārspēja par nieka 5 sekundes tūkstošdaļām.

Jau ziņots, ka maija beigās Lidenhillā notikušajā FIA rallijkrosa pasaules čempionāta posmā Jānis Baumanis uz starta stājās ar «Supercar» klases «Peugeot 208 WRX». Lai arī sacensības neritēja tik gludi, kā varētu vēlēties, Jānis tajās guva vērtīgu pieredzi un augstu novērtējumu no «Hansen Team Development» jauno talantu programmas vadītāja Keneta Hansena, kas noderēs turpmākajā rallijkrosista karjerā.

Pirms kārtējā Eiropas čempionāta posma J. Baumanis atrodas kopvērtējuma galvgalī. Uz Vāciju sportists dosies ar 53 iekrātiem punktiem, tuvāko sekotāju, francūzi Andrea Dubūru apsteidzot par 10 punktiem. Trešo vietu Eiropas čempionāta kopvērtējumā patlaban ieņem čehs Ondrejs Smetana, kura kontā ir vēl par pieciem punktiem mazāk.

Atgādinām, ka joprojām turpinās «Baumanis Motorsport» rīkotās «Fanu sacensības», kuru uzvarētājs oktobra vidū dosies apmaksātā braucienā uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā, Frančokartas trasē. Lai piedalītos sacensībās, ir jākļūst par Jāņa Baumaņa sekotājiem sociālajos tīklos «Facebook» un «Twitter», jo tieši tur pēc katrām šīs sezonas sacensībām tiks uzdoti konkursa jautājumi. Tikai atbildot uz tiem pareizi, būs iespēja pretendēt uz konkursa uzvarētāja titulu un braucienu vērot pasaules līmeņa rallijkrosu klātienē. Papildus informācija - interneta vietnē www.janisbaumanis.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu