Gulbis ATP rangā noslīd par 58 vietām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, piedzīvojot kritumu par 58 vietām, ATP rangā atkāpies uz 87. pozīciju, liecina informācija Tenisa Profesionāļu asociācijas mājas lapā.

Šāda lejupslīde bija sagaidāma, jo 26 gadus vecais latvietis nule aizvadītajā «Grand Slam» turnīrā «Roland Garros» nespēja aizstāvēt 2014. gada sezonā iegūtos punktus par iekļūšanu pusfinālā.

Pirms divām nedēļām viņš bija pasaules 29. rakete.

Šosezon Gulbis sacensības noslēdza 2. kārtā, līdz ar to piedzīvojot ievērojamu kritumu reitingā. Gulbja kontā šobrīd ir 600 reitinga punkti. Tas ir par 675 punktiem mazāk nekā divas nedēļas iepriekš.

Ranga galvgalī joprojām atrodas serbs Novāks Džokovičs, viņam seko slavenais šveicietis Rodžers Federers un skots Endijs Marejs, bet uz ceturto pozīciju (+5) pakāpies Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices.

Piekto vietu reitingā saglabājis japānis Kei Nišikori, sestais ir čehs Tomāšs Berdihs, septītais spānis Davids Ferrers, astotais kanādietis Milošs Raoničs, devītais horvāts Marians Ciličs, bet desmitnieku noslēdz titulētais spānis Rafaels Nadals.

Tikmēr otrs Latvijas labākais tenisists Mārtiņš Podžus ir 505. pozīcijā (-5), bet viņa dvīņubrālis Jānis Podžus atrodas 740. vietā (-8). Vairs neviens Latvijas pārstāvis ATP vienspēļu rangā nav.

Dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem ir Gulbis, kas ieņem 365. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu