Mūsējie dramatisma pilnā mačā piekāpjas baltkrieviem; cīņa par 1/4 finālu turpinās (967)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Zaudējumu ļoti svarīgā spēlē par iekļūšanu pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfinālā pirmdien Minskā (Baltkrievija) piedzīvoja Latvijas hokeja valstsvienība, kas ar 1:3 B grupas sestajā mačā spraigā, dramatisma pilnā cīņā piekāpās turnīra mājiniecei Baltkrievijai. Latvijai vēl ir cerības kvalificēties 1/4 finālam.

Pirmajā minūtēs neliela iniciatīva piederēja turnīra mājiniekiem, taču īpaši bīstami momenti pie Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem netika izveidoti. Ritot laikam, Baltkrievijas pārsvars pieauga un mūsu komandas vārti tika apdraudēti biežāk.

Īsā laikā 9. minūtē Latvijas izlase nonāca zaudētāju lomā ar divu vārtu starpību. Rezultātu ar izcili precīzu metienu no vārtu priekšas, raidot ripu vārtu devītniekā, atklāja naturalizētais kanādietis Džefs Plets - 1:0. Tikai 33 sekundes vēlāk mājinieku līderis Mihails Grabovskis pēc individuāla reida mūsu komandas zonā panāca jau 2:0 Baltkrievijas labā. Ripu viņš Masaļska vārtos iemeta ar nūjas neērto pusi vārtu augšējā stūrī.

Uzreiz pēc zaudētajiem otrajiem vārtiem Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu.

Tieši trīs minūtes līdz trešdaļas noslēgumam vienus vārtus vairākumā varēja atgūt Ronalds Ķēniņš, bet viņa raidījumu atvairīja Kevins Lalands. Rezultāts pirmajās 20 minūtēs vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas ievadā mūsu hokejisti divreiz nonāca mazākumā, spēlējot četratā pret pieciem, bet pretinieku spiedienu izdevās izturēt. 28. minūtē izcēlās asumi pie Latvijas vārtiem, kad sāncenšu spēlētājs uztriecās virsū Masaļskim. Hokejisti bija ļoti tuvu kautiņam. Mūsējiem pa divām minūtēm saņēma Jēkabs Rēdlihs un Juris Štāls.

Piecas minūtes vēlāk Latvija ieguva tiesības spēlēt piecatā pret trijiem un divu vīru pārsvaru izdevās pārvērst vārtu guvumā. 34. minūtē ar spēcīgu metienu Lalandu pārspēja Artūrs Kulda, kurš guva jau savus ceturtos vārtus čempionātā.

Perioda atlikušajā laikā vairāk uzbruka mūsu hokejisti, bieži radot bīstamas situācijas pie Baltkrievijas vārtiem, bet izlīdzināt spēlēs rezultātu Latvijas valstsvienībai neizdevās, jo veiksmīgi vārtos darbojās Lalands.

Trešā perioda pirmajā pusē turpinājās azartiska cīņa abos laukuma galos, bet abas komandas izdarīja maz metienus pa vārtiem. Baltkrievijas spēlētāji vairāk domāja par savu vārtu drošību.

Sešas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām baltkrievus mazākumā atstāja Aleksandrs Kitarovs, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām pie noraidījuma tika arī Vladimirs Deņisovs. Pēdējās minūtēs Latvija darbojās ļoti pārliecinoši un 36 sekundes pirms pamatlaika beigām arī guva vārtus, kad precīzi meta Kaspars Daugaviņš. Tomēr tiesneši šo vārtu guvumu neieskaitīja, jo uzskatīja, ka Gints Meija atradies vārtsarga laukumā.

Atlikušajā laikā Latvija izpildīja vēl divus bīstamus momentus, tomēr tie bija nesekmīgi un pēdējā sekundē jau mājinieki iemeta arī trešo ripu.

Latvija - Baltkrievija 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Džefs Plets (Graborenko, Stass) (8:07), 2:0 Mihails Grabovskis (Kaļužnijs, Korobovs) (8:40), 1:2 Artūrs Kulda (Ņiživijs) (33:49, vair.), 3:1 Sergejs Kosticins (59:59, tukšos vārtos).

Metieni: 19 - 16

Soda minūtes: 44 - 18

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Kulda.

Šajā mačā tika sasniegts čempionāta apmeklētības rekords - 14 532 skatītāji.

B apakšgrupā tagad pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet Baltkrievija ar 12 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Tai ar 11 punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs seko ASV un Somija, bet Latvijai ir deviņi punkti. Šveices kontā ir septiņi punkti, sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstāna sacensības jau noslēgusi ar diviem punktiem.

Abu komandu līdzšinējā bilance turnīrā bija vienāda - trīs uzvaras, divi zaudējumi.

Dienas pirmajā spēlē B grupā Somijas valstsvienība ar 4:3 smagā cīņā pieveica Kazahstānas komandu, kas turnīru noslēdza bez uzvaras un zaudēja vietu elites divīzijā. Somijas izlasei jāgaida pārējo spēļu rezultāti, lai uzzinātu, vai iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šajā mačā Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt uzbrucējs Zemgus Girgensons, kam jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija, kuru viņš nopelnīja mačā pret līdervienību Krieviju, kad ar nūjas galu iebakstīja kājstarpē Aleksandram Burmistrovam.

Tikmēr Baltkrievijas komandai jāiztiek bija bez diskvalificētā Nikolaja Stasenko.

Latvijas komandas vārtu drošība tika uzticēta pieredzējušajam Edgaram Masaļskim. Ierindā atgriezās viens no aizsardzības balstiem Artūrs Kulda.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

A grupā ceturtdaļfinālam jau kvalificējušās Kanāda, Zviedrija, Čehija un Francija.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Latvijas valstsvienības sastāvs spēlei ar Baltkrieviju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Māris Jass, Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Juris Štāls, Roberts Lipsbergs, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis, Herberts Vasiļjevs, Ronalds Ķēniņš, Miķelis Rēdlihs, Koba Jass, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (967)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu