Preisam sestā vieta pasaules čempionātā vindsērfingā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas sportists Jānis Preiss sestdien izcīnīja sesto vietu Portugālē notikušā pasaules vindsērfinga čempionāta «Formula» klasē, informēja Latvijas Vindsērfinga asociācija.

Uzvarētājs tika noteikts 12 braucienu summā, bet papildus sestajai vietai Preiss ieguva trešo pozīciju meistaru grupā, kur sacenšas sportisti vecumā virs 35 gadiem.

Savukārt jauniešu grupā triumfēja Raimonds Zelčs, kas kopējā ieskaitē viņam deva 32.pozīciju. Tikmēr otrais palika Kristaps Keidāns, kopvērtējumā ierindojoties 35.vietā.

«Šis ir mans līdz šim labākais pasaules čempionāts. Tam biju gatavojies diezgan nopietni, sākot ar treniņnometni Ēģiptē un ar piedalīšanos Dienvidamerikas čempionātā. Pēcāk atkal aizvadīju treniņnometnes Anglijā un Ēģiptē. Pasaules čempionāta norises vietā ieradāmies nedēļu iepriekš, lai veiktu pēdējos testus,» pauda Preiss.

Par pasaules čempionu tikmēr kļuva Ross Viljamss no Lielbritānijas.

Sacensībās startēja 43 sportisti no 17 valstīm un trim kontinentiem.

«Formula» klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, bet vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē (deviņiem mezgliem).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu