Somijas hokejistiem otrā uzvara Eirotūres noslēdzošajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pie otrās uzvaras Eirotūres hokejā noslēdzošajā, ceturtajā, posmā - Zviedru spēlēs - sestdien tika Somijas izlase, kas ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja turnīra saimniekus un pašreizējos pasaules čempionus zviedrus.

Spēles pamatlaikā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Peka Jormaka un Ate Ohtamā, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu Somijas izlases labā realizēja Īro Pakarinens.

Savukārt Zviedrijai abas reizes izcēlās Oskars Mellers.

Tikmēr pirmo panākumu izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas valstsvienība, kas ar 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) sagrāva Čehiju. Pa divām reizēm precīzi meta Andrejs Loktionovs un Viktors Tihonovs, bet pa vieniem vārtiem guva Sergejs Plotņikovs un Jegors Jakovļevs.

Pirms tam pirmajās spēlēs ceturtdien Somijas izlase ar rezultātu 2:1 sagādāja zaudējumu Krievijai, bet Čehijas izlase ar 3:2 pārspēja Zviedriju.

Šīs sezonas noslēdzošie mači notiks svētdien.

Jau pirms šī posma uzvaru šīs sezonas Eirotūres kopvērtējumā bija nodrošinājusi Somijas izlase.

Pirmajos divos sacensību posmos - «Čehu spēlēs» un «Karjala Cup» Somijā - pārāki bija somu hokejisti, bet trešajā posmā - «Pirmā kanāla» kausā Krievijā - triumfēja čehi.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu