Latvijas hokeja izlasei PČ nākamā cīņa pret Austrijas valstsvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien Prāgā (Čehijā) pasaules čempionāta turpinājumā spēkosies ar Austrijas valstsvienību.

Mača sākums paredzēts plkst. 17.15 pēc Latvijas laika. Spēles tiešraide būs redzama TV3, TV5 un «Viasat Sport Baltic» televīzijas kanālos.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, turpinājumā ar 2:1 mača papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, bet piektdien ar 2:1 tika atzīts Vācijas hokejistu pārākums.

Austrijas valstsvienība čempionāta pirmajā spēlē ar 4:3 pēcspēles metienos uzveica Šveici, tad ar 1:6 zaudēja Zviedrijai, ar 0:2 piekāpās Francijai un ar 0:4 kapitulēja Čehijai.

A grupā Latvijas izlase ierindojas 8.pozīcijā ar diviem punktiem, tikpat ir arī Austrijai, kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs līmeni zemāk - pirmās A divīzijas turnīrā.

Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10. vietu, bet komandai jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases sastāvs PČ:

Vārtsargi: Jānis Kalniņš («Acelbikak», Ungārija), Ervīns Muštukovs («Aalborg», Dānija), Edgars Masaļskis («Ambri Piotta», Šveice)

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs (visi Rīgas «Dinamo»), Māris Jass («Orli Znojmo», Čehija), Maksims Širokovs («Red Ice», Šveice), Guntis Galviņš («HC Bolzano», Itālija), Jānis Andersons (HK «Dukla», Slovākija)

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Rodrigo Ābols, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis (visi Rīgas «Dinamo»), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Koba Jass («Bili Tygri Liberec», Čehija), Lauris Bajaruns («Rungsted», Dānija), Armands Bērziņš («Val Pusteria», Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», KHL)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu