Latvijas hokejisti pret mājinieci Čehiju aizvadīs savu otro spēli PČ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret kanādiešiem zaudējumu piedzīvojusī Latvijas hokeja valstsvienība sestdien Prāgā pasaules čempionāta (PČ) spēlē tiksies ar zviedru nogurdināto un arī pirmajā spēlē zaudējušo, taču vienu punktu ieguvušo mājinieci Čehiju.

Spēles sākums plkst. 21.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs noskatīties TV3 un «Viasat Sport Baltics» kanālos.

Latvijas izlase piektdien Kanādai zaudēja ar 1:6, bet četras stundas vēlāk laukumā pret Zviedriju devās Čehija, kas atspēlējās no 0:2 un 1:3, trešajā periodā nokļuva vadībā 5:4, taču pēdējā minūtē mazākumā zaudēja vārtus un vēlāk piekāpās pēcspēles metienos.

Kā pēc spēles pret Kanādu sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis, pret Čehiju sastāvā varētu notikt izmaiņas, taču kādas, viņš vēl neatklāja. «Izmaiņas varētu būt, jo skatīsimies, kādā stāvoklī ir Miks Indrašis, runāsim ar ārstu un pašu spēlētāju, varbūt viņš ir gatavs spēlēt. Mums ir iespējas pieteikt vēl spēlētājus.»

Spēles Latvijai par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Prāgā būs vēl pirmdien pret Zviedriju, trešdien pret Šveici, 8. maijā pret Vāciju, 9.maijā pret Austriju un 12. maijā pret Franciju.

Ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās komandas no katra astoņnieka. Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10. vietu, bet komandai jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Sestdien Prāgā vēl tiksies Šveice – Austrija (plkst. 13.15) un Francija – Vācija (17.15) Ostravā sacentīsies Slovākija – Dānija (13.15), Baltkrievija – Slovēnija (17.15) un Norvēģija – ASV (21.15).

Latvijas izlases sastāvs startam pasaules čempionātam

Vārtsargi: Jānis Kalniņš («Acelbikak», Ungārija), Ervīns Muštukovs («Aalborg», Dānija), Edgars Masaļskis («Ambri Piotta», Šveice).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs (visi Rīgas «Dinamo»), Māris Jass («Orli Znojmo», Čehija), Maksims Širokovs («Red Ice», Šveice), Guntis Galviņš («HC Bolzano», Itālija), Jānis Andersons (HK «Dukla», Slovākija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Rodrigo Ābols, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis* (visi Rīgas «Dinamo»), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Koba Jass («Bili Tygri Liberec», Čehija), Lauris Bajaruns («Rungsted», Dānija), Armands Bērziņš («Val Pusteria», Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», KHL), Ņikita Jevpalovs (Bleinvilas-Buābriānas «Armada», QMJHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu