Kanādas izlases hokejists par Nolana atlaišanu: Tas bija smagi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien Latvijas hokeja izlase ar maču pret Kanādu sāk pasaules čempionātu Prāgā. TVNET uz sarunu pēc otrdienas treniņa aicināja kanādiešu hokejistu Taileru Enisu, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo «Sabres».

«Latvija ir smagi strādājoša komanda. Olimpiskajās spēlēs viņi parādīja cienījamu sniegumu. Latvija laukumā dosies saviļņota un vēlēsies sevi apliecināt,» skaidroja Eniss.

«Nezinu, kāpēc, bet Kanādai pēdējos gados nav izdevies izcīnīt medaļas pasaules čempionātos,» sacīja Eniss. «Kanādas mērķis vienmēr ir viens – zelts. Šogad ir lieliski redzēt Krosbiju, Žirū un pārējās NHL zvaigznes, aizstāvot Kanādas krāsas.»

25 gadus vecajam Enisam esot bijusi ļoti laba ķīmija ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» galveno treneri Tedu Nolanu. «Mēs ar Tediju labi sapratāmies. Tas ir smagi. Pēdējie gadi komandai bija ļoti grūti. Diemžēl Tedijam bija mūs jāpamet. Esmu pārliecināts, ka daudzi puiši ilgosies pēc Nolana.»

«Spēlēt pie Nolana man ļoti patika. Viņa hokeja filozofija atbilst manam stilam. Divus gadus iepriekš mani bija problēmas ar pārliecību, taču Tedijs man palīdzēja to pārvarēt. Es par viņu varu pateikt tikai visu to labāko,» stāstīja Eniss.

Mačs pret Kanādas izlasi sāksies piektdien plkst.17:15 pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk mūsu hokejisti tiksies ar mājiniekiem Čehiju.

LHF valde 27. aprīļa valdes sēdē par valstsvienības uzdevumu gaidāmajā pasaules čempionātā noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. Izlases mērķi paliek nemainīgi – iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Čehijā norisināsies no 1. līdz 17. maijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

Latvijas izlases spēļu kalendārs pasaules čempionātā

DatumsLaiksSpēle
1.5.2015.17:15Kanāda - Latvija
2.5.2015.21:15Latvija - Čehija
4.5.2015.17:15Latvija - Zviedrija
6.5.2015.17:15Šveice – Latvija
8.5.2015.21:15Vācija - Latvija
9.5.2015.17:15Austrija - Latvija
12.5.2015.17:15Latvija – Francija
pēc Latvijas laika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu