Dodamies uz Prāgu! Seko līdzi hokeja jaunumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Jau 19. reizi pēc kārtas mūsu hokeja valstsvienība piedalīsies pasaules čempionātā augstākajā divīzijā. Uz šo lielo sporta notikumu Prāgā dodas arī TVNET sporta redaktori - Edgars Gaross un Gatis Kreceris, lai sniegtu aktuālāko, svaigāko informāciju par mūsu izlases gaitām Čehijā.

HOKEJS 2015

Gatis jau ieripojis Prāgā

Kolēģis Gatis Kreceris, ļaujoties lieliskai avantūrai, uz pasaules čempionāta norises vietu devās ar divriteni. Jā, ar velosipēdu, jūs nepārklausījāties. Viņš no Latvijas izbrauca 20.aprīļa rītā un skaistajā Prāgā ieradās 29.aprīļa pēcpusdienā. Kopumā Gatis veica vairāk nekā 1200 km garu distanci.

Viņa apcerējumus nepilnas nedēļas garumā par piedzīvojumiem bagāto braucienu, varēja lasīt TVNET un «Apollo.lv» portālā. Uz Krecera izaicinājumu skatos ar baltu skaudību, jo pats nekad uz ko tādu nesadūšotos (šo es rakstu, sēžot mīkstā krēslā un baudot gardu kafiju). Bet liels prieks, ka viņam tas izdevās, malacis.

Čempionāts Prāgā

Tomēr ķeršos vērsim pie ragiem, šis man būs ceturtais pasaules čempionāts. Ar kādām sajūtām sagaidu šo karsto hokeja pavasari? Ar divējādām. Atminos, ka pērn uz Minsku devos ar ļoti lielu sajūsmu un interesi, taču šoreiz ir nedaudz savādāk.

Nedaudz hokeja prieku ir izbojājis izlases nesaprotamais sniegums pārbaudes spēlēs (astoņos mačos tika izcīnītas divas uzvaras pamatlaikā). Tāpat ļoti liela vilšanās bija par hokejistiem, kas traumu dēļ diemžēl nevarēs palīdzēt valstsvienībai Prāgā. Kā jau mums visiem, ļoti gribas, lai beidzot mūsu puiši iekļūst čempionāta ceturtdaļfinālā, un tad jau viss var notikt... Esmu pārliecināts, ka, savācot spēcīgākos vīrus, sasniegt PČ pusfinālu nebūtu nekas pārdabisks.

Viennozīmīgi došanās uz Prāgu pavasarī un vēl čempionāta laikā ir kaut kas elpu aizraujošs. Čehijā mīl hokeju, esmu par to pārliecināts. Tur tas jau gadu desmitus ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Tādēļ mēs mēģināsim sniegt ne tikai ziņas un komentārus par hokeja aktualitātēm, bet arī iedziļināsimies Prāgas sadzīves lietās un, protams, rakstīsim par fanu trakulīgajām gaitām.

Latvijas izlase un debitanti

Uz Prāgu valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis līdzi vedīs 25 hokejistus (trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji). Paredzams, ka pirmajos trijos mačos laukumā nedosies uzbrucējs Miks Indrašis, kurš pirms divām nedēļām guva pleca savainojumu. Uzslavas vērts ir tas, ka, neskatoties uz traumu, Miks ļoti vēlas pārstāvēt Latvijas krāsas PČ.

Beļavskis pirmajiem mačiem, visticamāk, pieteiks 12 uzbrucējus, 7 aizsargus un 2 vārtsargus. Ārpus pieteikuma paliks vārtsargs Jānis Kalniņš, viens aizsargs (?) un trīs uzbrucēji - Indrašis, Ņikita Jevpalovs un Gunārs Skvorcovs. PČ laikā kopumā var pieteikt 25 hokejistus.

No Ziemeļamerikas tiek gaidīti divi mūsu vīri - enerģiskais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un vārtsargs Kristers Gudļevskis. Abu spēlētāju pārstāvētās vienības šobrīd cīnās Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Vēl vajadzētu pieminēt mūsu septiņus debitantus PČ - Rodrigo Ābols, Jevpalovs, Renārs Demiters, Lauris Bajaruns, Gunārs Skvorcovs, Maksims Širokovs un Jānis Kalniņš.

Desmitā vieta

LHF valde 27. aprīļa valdes sēdē par valstsvienības uzdevumu gaidāmajā pasaules čempionātā noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. Izlases mērķi paliek nemainīgi – iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Čehijā norisināsies no 1. līdz 17. maijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju. Turnīru latvieši sāks 1. maijā ar spēli pret Kanādas valstsvienību.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

Latvijas izlases spēļu kalendārs pasaules čempionātā

DatumsLaiksSpēle
1.5.2015.17:15Kanāda - Latvija
2.5.2015.21:15Latvija - Čehija
4.5.2015.17:15Latvija - Zviedrija
6.5.2015.17:15Šveice – Latvija
8.5.2015.21:15Vācija - Latvija
9.5.2015.17:15Austrija - Latvija
12.5.2015.17:15Latvija – Francija
pēc Latvijas laika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu