Zviedrijas izlases hokejists Bekstrems pieķerts dopinga lietošanā (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases uzbrucējs Niklass Bekstrems Soču olimpiskajās spēlēs pieķerts dopinga lietošanā, vēsta «Yahoo Sports».

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vašingtonas «Capitals» pārstāvošais Bekstrems netika pieteikts svētdien notikušajā olimpisko spēļu finālmačā starp Zviedriju un Kanādu, kurā pārliecinoši ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) triumfēja kanādieši.

Tiesa, sākotnējā informācija liecināja, ka uzbrucējs laukumā nevar doties migrēnas dēļ, taču tā neizrādījās taisnība. Vienā no dopinga pārbaudēm Bekstrema organismā tika atrastas pseidoefedrīna pēdas. Tiesa, tas sportista organismā nokļuvis pēc tam, kad viņš lietojis pretalerģijas līdzekli klaretīnu. Kā atzinis NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) pārstāvis, ar dažādām alerģijām hokejists saskāries jau ilgāku laiku.

Tuvākajā laikā Starptautiskajā Hokeja federācija (IIHF) lems par diskvalifikācijas piemērošanu zviedram, tāpat šobrīd apstiprināts, ka olimpiskā sudraba medaļa spēlētājam nepienāksies.

Šobrīd 26 gadus vecais hokejists aizvadītajā Soču olimpisko spēļu turnīrā izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt NHL regulārajā čempionātā «Capitals» spēlētājs līdz šim 59 mačos atzīmējies ar 11 vārtu guvumiem un 45 rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, Bekstrems ir otrais hokejists Sočos, kurš pieķerts dopinga lietošanā. Sestdienas vakarā medijus pāršalca ziņa, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs pieķerts neatļautu vielu lietošanā. Sportista A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu