Melbārdis: Zinājām, ko no mums gaida (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas bobsleja četrinieks Soču olimpisko spēļu sacensībās zināja, ko no viņiem cilvēki gaida, pēc svētdien izcīnītās sudraba medaļas atzina bobsleja pilots Oskars Melbārdis.

Melbārža vadītais četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien Soču olimpiskās spēles noslēdza ar izcīnītu sudraba medaļu.

«Es jūtos ļoti labi, esmu lepns. Šī medaļa man nozīmē ļoti daudz. Kopumā sezona bija ļoti sarežģīta, tāpēc sacensības nebija vieglas,» atzina Melbārdis. «Mūsu komanda zināja, ko cilvēki no tās gaida.»

«Pirmo reizi tāda sajūta, neviens nebija ne bēdīgs, droši vien tikai priecīgs,» piebilda latvietis.

Melbārdis atklāja, ka pēc pirmās, kurā viņš arī bija otrais, prāts bijis diezgan mierīgs. «Pirms otrā brauciena varbūt uzradās nelies uztraukums, taču kopumā biju mierīgs un sevi kontrolēju.»

«Savukārt svētdien veiktais trešais brauciens man patika, kurš bija labākais no visiem veiktajiem. Pēdējā braucienā laikam rodas nedaudz drebēja, šur tur palaidu stūri vaļīgāk. Taču kopumā tas bija normāls brauciens. Arī ledus vairs nebija tas labākais,» pauda Latvijas bobsleja pilots.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobsleja sacensībās.

Divnieku sacensībās Melbārdim ar Dreiškenu izdevās ierindoties augstajā piektajā vietā, kamēr Ķibermanis ar Leibomu bija 16.pozīcijā. Šis Latvijas bobslejam ir augstākais rezultāts olimpisko spēļu divnieku sacensībās šajā gadsimtā. 1998.gadā piekto vietu spēja izcīnīt Sanda Prūša divnieks, bet pirms astoņiem gadiem Jānis Miņins ar stūmēju Dreiškenu noslēdza labāko sešinieku.

Šobrīd 26 gadus vecais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad neveselais Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas šobrīd sportistu jau ļauj saukt par vienu no labākajiem pasaulē. Viņš ir divkārtējs pasaules junioru čempions un spējis uzvarēt trijos Pasaules kausa posmos.

Tikmēr Ķibermanis pašlaik ir vien 20 gadus vecs un bobslejam pievērsās 2011.gada vasarā, jau sekojošajā sezonā izcīnot ceturto vietu pasaules jaunatnes Olimpiādē. Pēdējās sezonās Ķibermanis uzrādījis augstākus rezultātus par Uģi Žaļimu, izkonkurējot viņu cīņā par Latvijas izlases otrā pilota godu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu