Ukrainas biatlonistes pirmo reizi triumfē olimpisko spēļu stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas biatlonistes pirmo reizi vēsturē piektdien triumfēja olimpisko spēļu stafetes sacensībās.

Soču Olimpiādes finišā ukraiņu biatlonistes Vita Semerenko, Jūlija Džima, Vaļa Semerenko un Oļena Pidrušna par 26,4 sekundēm apsteidza Krievijas komandu, kas bija triumfējusi pēdējās divās olimpiskajās spēlēs.

«Šo uzvaru veltām Ukrainai, jo šis ir pirmais mūsu valsts zelts biatlonā,» sarunā ar aģentūru «R-Sport» paudusi Pidrušna. «Šodien katrs jautājums ir saistīts ar politiku. Ņemot vērā Ukrainā notiekošo un mūsu koncentrēšanos sacensībām, varu teikt tikai vienu - mēs esam profesionāles, kuras gadiem gatavojušās olimpiskajām spēlēm. Par spīti notikumiem mājās devāmies uz starta, lai parādītu visu, ko protam.»

Krievijas komandās startēja Jana Romānova, Jketarina Šumilova, Olga Viļuhina un Olgai Zaiceva.

Tikmēr bronzas godalgu Sočos izcīnīja Norvēģija, kas pēc pirmā posma, ko veica Fannija Velle-Stranna Hūrna, bija tikai astotajā vietā, tomēr distances turpinājumā spēja aizsniegties līdz goda pjedestālam.

Vēl Norvēģijas komandas sastāvā startēja Tīrila Ekhofa, Kristina Anna Flatlanda un Tūra Bergere.

Tikmēr neveiksmi piedzīvoja viena no medaļu pretendentēm Francija, kas no sacensībām izstājās jau pašā sacensību sākumā.

Ukrainai šī ir pirmā zelta medaļa Soču olimpiskajās spēlēs, bet ziemas olimpisko spēļu vēsturē tā šai valstij ir tikai otrā augstākā kaluma godalga.

Soču olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu