Rīgas «Dinamo» pēcspēles metienos pārspēj «Torpedo» (77)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Uzvaru pēdējā mačā pirms Soču olimpiskajām spēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā otrdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, ar rezultātu 1:0 viesos pēcspēles metienu sērijā pieveicot Latvijas speciālista Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību.

Spēles sākumā komandas centās spēlēt ātri, tomēr pieļāva daudz kļūdu, kas neļāva ilgstoši nostiprināties pretinieku zonā. Mača pirmajās desmit minūtēs komandām bīstamus momentus izveidot neizdevās, bet otrajā trešdaļas pusē komandas nedaudz aktivizējās, tomēr rezultāts 20 minūšu laikā tā arī netika atklāts.

Vienu no bīstamākajiem momentiem mača pirmajā pusē otrās trešdaļas trešajā minūtē izveidoja mājinieki, kad pēc Krišjāņa Rēdliha kļūdas pie zilās līnijas uz rīdzinieku vārtiem izgāja «Torpedo» pirmās maiņas uzbrucēji Vojteks Voļskis un Sakari Salminens, tomēr metiens lidoja nedaudz garām vārtiem. Kopumā pārsvars piederēja «Torpedo» komandai, bet rīdzinieki sekmīgi aizsargājās, vienu reizi izturot arī skaitlisko mazākumu.

Savukārt trešdaļas vidū pēc sitiena Marselam Haščākam noraidījumu uz 5+20 minūtēm nopelnīja mājinieku ceturtās maiņas uzbrucējs Daņils Žarkovs. Jau vairākuma pirmajā minūtē pēc Kaila Vilsona metiena «Torpedo» komandas vārtus glāba pārliktnis, tomēr citus ļoti reālus vārtu gūšanas momentus atlikušajā vairākuma laikā viesiem tā arī neizdevās izveidot.

Otrās trešdaļas beigās Rīgas «Dinamo» hokejisti atkal cīnījās mazākumā, tomēr arī šis periods tika izturēts un pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts joprojām nebija atklāts.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē izteikts pārsvars piederēja «Torpedo» hokejistiem, bet rīdzinieki atguvās pēc tam, kad Mārtiņš Porejs izvicināja dūres ar Vladimiru Galuzinu.

Perioda beigas aizritēja līdzīgi, tomēr tikai ar pāris bīstamiem momentiem, un rezultāts 60 spēlēto minūšu laikā tā arī netika atklāts, kaut nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām ļoti laba iespēja vārtu priekšā bija Mikam Indrašim.

Pagarinājuma ievadā aktīvāk darbojās Rīgas «Dinamo» hokejisti, bet tā izskaņā jau abām komandām bija labas iespējas izraut uzvaras, tomēr vārtsargi Jakubs Sedlāčeks un Ivans Kasutins tā arī netika pārspēti.

Pēcspēles metienos pirmajā sērijā rezultāts netika atklāts, bet klusuma periodu ar precīzu metienu pārtrauca Aleksandrs Ņiživijs.

Turpinājumā Sedlāčeks špagatā apturēja Salminena izgājienu, bet Laurim Dārziņam noslīdēja ripa no nūjas lāpstiņas. Tomēr arī Voļska raidījumu apturēja cīņas galvenais varonis Sedlāčeks, rīdziniekiem triumfējot trešajā mačā pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» - Ņižņijnovgorodas «Torpedo» 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Aleksandrs Ņiživijs (65:00 pēcspēles metiens).

Metieni: 20 - 28

Soda minūtes: 8 - 27

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs spēlei ar «Torpedo»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, (Mikaēls Telkvists).

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs, Edgars Siksna.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Kails Vilsons, Mārtiņš Cipulis, Marsels Haščāks, Pols Šekura, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Andris Džeriņš, Māris Bičevskis, Aleksandrs Ņiživijs, Rustams Begovs, Juris Upītis un Deivids Sarkanis.

Rīgas klubam šajā mačā nepalīdz Rodrigo Laviņš, Džeimijs Džonsons, Marsels Hosa, Oskars Cibuļskis, Gints Meija, Roberts Bukarts un Arvīds Reķis.

Pirmajā savstarpējā mačā 23. septembrī Rīgā uzvaru ar 3:2 guva viesi no Ņižņijnovgorodas.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» šobrīd ar izcīnītiem 87 punktiem atrodas piektajā vietā, bet «Torpedo» nopelnītie 86 punkti dod ceturto pozīciju Austrumu konferencē.

Pēc šā mača «Dinamo» regulārajā sezonā aizvadīs četras spēles.

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu