«Dinamo» «bullīšos» pārspēj «Ak Bars» un iekļūst Gagarina kausa izcīņā (119)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 3:2 izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas «Ak Bars» vienību, priekšlaicīgi iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Maču abas komandas iesāka uzmanīgi, tomēr kopumā diezgan pārliecinoša iniciatīva piederēja rīdziniekiem. Pirmajā trešdaļā Latvijas komanda arī neizmantoja vienīgo vairākumu, noslēdzot to ar rezultātu 0:0.

Pēc pirmās trešdaļas beigu signāla vēl kautiņā, aizstāvot vārtsargu, iesaistījās jaunais latviešu uzbrucējs Māris Bičevskis.

Otro trešdaļu Rīgas «Dinamo» iesāka mazākumā, tomēr šīs divas minūtes izturēja un pēc tam turpināja cīnīties samērā sekmīgi, bet sestajā minūtē zaudēja vārtus, kad Jakubs Petružaleks saņēma piespēli no aizvārtes un pārspēja savu tautieti Jakubu Sedlāčeku.

Trešdaļas turpinājumā Rīgas «Dinamo» komanda centās pretiniekiem neatdot iniciatīvu, bet tai vēl divas reizes nācās cīnīties mazākumā. Rezultātu «Ak Bars» dubultoja otrās trešdaļas pēdējā minūtē, kad iemeta Iļja Ņikuļins un Rīgas «Dinamo» jau nokļuva iedzinējos ar 0:2.

Trešās trešdaļas trešajā minūtē Krišjānis Rēdlihs ar spēcīgu triecienu no zilās līnijas samazināja deficītu līdz minimumam. Arī izšķirošās trešdaļas turpinājumā viesi aizvadīja ļoti veiksmīgu un aktīvu maču.

Izlīdzinājumu izdevās panākt 41 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad Aleksandrs Ņiživijs no aizvārtes piespēlēja Polam Šekuram, kurš uzreiz atdeva ripu vārtu priekšā esošajam Mikam Indrašim un viņš guva vārtus.

Līdz ar to mačs turpinājās pagarinājumā, kas aizritēja līdzīgā, bet ātrā spēlē no vieniem vārtiem uz otriem. Tajā rezultāts nemainījās.

Sekojošajos pēcspēles metienos Tima Stepltona metienu Sedlāčeks atvairīja, bet Šekura vadībā izvirzīja rīdziniekus. Turpinājumā Janne Pesonens trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet Aleksandrs Ņiživijs pielika punktu mačam, svinot panākumu bullīšos ar 2:0.

Rīgas «Dinamo» - Kazaņas «Ak Bars» 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Jakubs Petružaleks (Ņikuļins, Petrovs) (25:49), 2:0 Iļja Ņikuļins (Heška, Lukojanovs) (39:12), 1:2 Krišjānis Rēdlihs (Pujacs) (42:51), 2:2 Miks Indrašis (Šekura, Ņiživijs) (59:19), 3:2 Aleksandrs Ņiživijs (pēcspēles metiens) (65:00).

Metieni: 32 - 18

Soda minūtes: 13 - 21

Pateicoties panākumam, Rīgas «Dinamo» komanda oficiāli garantēja vietu Gagarina kausā, devītajā pozīcijā esošo Mitišču «Atlant» vienību apsteidzot jau par 19 punktiem.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» komandas sastāvā muguras savainojuma dēļ nespēlēja Kails Vilsons, tāpat laukumā joprojām nav devies arī Sandis Ozoliņš. Tāpat laukumā nedodas arī Rodrigo Laviņš un Džeimijs Džonsons, kuri ir apslimuši un jau atgriezušies Rīgā, kā arī savainojumu guvušais Gunārs Skvorcovs. Savukārt izbraukumā nebija devušies ceļgala savainojumu guvušais Marsels Hosa, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Rīgas «Dinamo» sastāvs mačam ar Kazaņas «Ak Bars»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks (Mikaēls Telkvists).

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Mets Robinsons, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Edgars Siksna.

Uzbrucēji: Marsels Haščāks - Pols Šekura - Miks Indrašis, Lauris Dārziņš - Vitālijs Pavlovs - Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Māris Bičevskis, Aleksandrs Ņiživijs - Rustams Begovs - Juris Upītis, Deivids Sarkanis.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 17.septembrī pārāki ar 3:1 Rīgā bija Kazaņas vienības spēlētāji.«Ak Bars» vienība Austrumu konferences kopvērtējumā ar 49 cīņās iekrātiem 94 punktiem ieņem trešo vietu un ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs.

Rīgas vienība atlikušajā izbraukuma spēlē tiksies ar Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Pēc šiem mačiem būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

«Ak Bars» vienība Austrumu konferences kopvērtējumā ar 50 cīņās iekrātiem 95 punktiem ieņem trešo vietu un ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Latvijas klubs ar 85 punktiem 49 spēlēs pakāpās uz piekto vietu, bet tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas vienībai Doņeckas «Donbass». Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas «Lokomotiv» jau atpaliek par 13 punktiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas «Dinamo».

Rīgas «Dinamo» komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Komentāri (119)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu