Krievijas klubs maksās Taurasi, lai viņa nespēlē WNBA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viena no pasaules pēdējo gadu labākajām basketbolistēm amerikāniete Daiana Taurasi nākusi klajā ar paziņojumu, ka izlaidīs 2015. gada sezonu Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, vēsta ESPN.

Šādu lēmumu trīskārtējā WNBA čempione pieņēmusi, jo viņas pārstāvētais Krievijas klubs Jekaterinburgas UGMK maksās basketbolistei par nespēlēšanu vasarā.

32 gadus vecā aizsardze saņems vairāk naudas par nespēlēšanu, nekā to darītu, ja aptuveni četrus mēnešus veltītu spēlēšanai Fīniksas «Mercury» sastāvā. WNBA viņa plāno atgriezties 2016. gadā, kad ar ASV valstsvienību cer izcīnīt sesto olimpisko zelta medaļu pēc kārtas.

UGMK klubs Taurasi sezonā maksā aptuveni 1,5 miljonus ASV dolāru. Tas vēlas, lai basketboliste vasarā atpūšas un ir pilnībā gatava nākamajai sezonai.

«Kopš 2004. gada, kad sāku savu profesionāles karjeru, tas ir kā aplis, aplis, kuru esmu ļoti izbaudījusi,» sacīja Taurasi. «Sarunās ar savu Krievijas komandu es pārliecinājos, ka ar to ilgu laiku esmu bijusi augstākajā līmenī. Liku visu galdā un izvērtēju visas iespējas, pieņemot labāko lēmumu.»

«Tas tikai pierāda, cik augstu UGMK vērtē mūsu attiecības. Un otrādi. Jau 10 gadus man nav bijis kāds ilgāks brīvs laiks,» norādīja basketboliste.

Taurasi ar «Mercury» izcīnījusi trīs WNBA čempiontitulus, tajā skaitā 2014. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu