Peterhansels ignorē pavēles uz kļūst par Dakāras rallijreida līderi (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai arī MINI komanda iepriekš bija aizliegusi Francijas autosporta leģendai Stefanam Peterhanselam cīnīties par uzvaru prestižajā Dakāras rallijreidā, viņš piektdien ignorēja komandas un pavēles un uzvarēja sacensību priekšpēdējā posmā, kļūstot par jauno vieglo automobiļu klases kopvērtējuma līderi.

MINI vienību pārstāvošais Peterhansels pēdējo posmu laikā bija uzrādīja lieliskus rezultātus, kas viņam ļāva praktiski likvidēt pirmajā vietā kopvērtējumā esošā komandas biedra spāņa Nani Romas pārsvaru. To ievēroja arī MINI, kas lika Francijas sportistam necīnīties par panākumu, lai pēc sacensībām kopvērtējumā pirmās trīs vietas aizņemtu tieši šīs kompānijas braucēji, jo trešajā pozīcijā kopējā ieskaitē šobrīd atrodas vēl viens šī zīmola pārstāvis Nasers al Atija no Kataras.

Seškārtējais Dakāras rallija uzvarētājs motociklu klasē un pieckārtējais čempions automobiļiem piektdien komandas pavēles ignorēja un triumfēja 12.posmā, finišā par trim minūtēm un 38 sekundēm apsteidzot al Atiju. Savukārt trešais gandrīz sešas minūtes nopakaļus finišēja Roma.

Kopvērtējumā pirms sestdien paredzētā noslēdzošā 157 kilometrus garā posma Peterhansels tagad par 26 sekundēm apsteidz Romu, bet al Atija ir trešais 54 minūtes nopakaļus.

Peterhansels apgalvo, ka posma gaitā piedāvājis Romam, kurš bija pārsists riepu, sevi apsteigt, kā labad pat vienā no distances posmiem griezies apkārt, taču Roma no tā atteicies.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 35.vietu. Kopvērtējumā ar OSCar braucošā ekipāža saglabājusi 36.vietu, līderim zaudējot gandrīz 28 ar pusi stundas.

Tikmēr motociklu klasē piektdien otro panākumu pēc kārtas svinēja pieckārtējais sacensību čempions Sirils Desprē no Francijas (Yamaha), kurš par divām minūtēm un 17 sekundēm apsteidza trīskārtējo čempionu spāni Marku Komu (KTM). Tikmēr neveiksmi piedzīvoja līdera tuvākais sekotājs un komandas biedrs Žoans Barreda no Spānijas, kurš zaudēja divas ar pusi stundas un faktiski atdeva kopvērtējuma uzvaru Komam.

Kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā joprojām ir Koma, kurš tagad par gandrīz divām stundām apsteidz spāni Džordi Viladomu (KTM).

Šīgada Dakāras rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē.

Dakāras rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu