Peterhansels deficītu samazina līdz minimumam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdienas maratonposmā starp Ikiki un Antofagastu motociklu ieskaitē nepārspēts palika pašreizējais kopvērtējuma vicelīderis Žoans Barreda Borts no Spānijas. Automobiļu klasē tikmēr laurus plūca katarietis Nasers al Atija.

631 kilometru garo ātrumposmu Barreda Borts (Honda) spēja nobraukt 04:42:14 stundās, par 7:42 minūtēm ātrāk nekā otrās vietas ieguvējs Helders Rodrigess no Portugāles (Honda). Trešais ātrākais trešdienas posmā bija Sirils Desprē (Yamaha) no Francijas. Pieredzējušais sportists uzvarētājam zaudēja 9:26 minūtes.

Pašreizējais kopvērtējuma līderis, spānis Marks Koma (KTM) vakar finišu sasniedza piektajā pozīcijā, līderim zaudējot nedaudz vairāk par 11 minūtēm. Tomēr viņa pozīcijas pat pēc šāda rezultāta kopvērtējumā nav diži pasliktinājušās, jo Barreda Borts aizvien atpaliek vairāk nekā 44 minūtes. Trešo vietu kopvērtējumā patlaban ieņem abu šo braucēju tautietis Džordi Viladoms (KTM). Viņš no līdera jau atpaliek vairāk nekā 2 stundas.

Automobiļu ieskaitē to pašu 631 kilometru visātrāk (04:23:35 stundās) veica katarietis Nasers al Atija (ALL4 Racing MINI). Otrais ātrākais trešdien bija Stefants Peterhansels (ALL4 Racing MINI), kurš šogad savām līdzšinējām sešām uzvarām motobraucēju ieskaitē un piecām uzvarām automobiļu klasē ir nolēmis pievienot vēl vienu godalgu par sekmīgāko tuksnešu forsēšanu ar četriem riteņiem. Katarietim Peterhansels zaudēja 3:50 minūtes un šobrīd kopvērtējumā no spāņa Nani Romas (ALL4 Racing MINI) atpaliek tikai 2:15 minūtes. Roma trešdien palika trešajā vietā ar al Atijam zaudētām 13:45 minūtēm.

Žoans Barreda Borts
Žoans Barreda Borts Foto: AFP/LETA

Kā jau minēts, kopvērtējumā līderpozīcijas pagaidām saglabā Roma, taču viņam tikai 2:15 minūtes zaudē Peterhansels. Trešajā pozīcijā šobrīd atrodas al Atija. Viņam līdz pirmajai vietai ir 46 minūtes un 1 sekunde.

Var atzīmēt, ka 10. posmā ar avāriju un evakuāciju helikoptera kabīnē 2014.gada Dakāras rallijreidu beidza 2010.gada sacensību uzvarētājs, spānis Karloss Sainss (SMG). Sportists šogad gan izcīnīja uzvaras divos ātrumposmos, tomēr tehniskas ķibeles ar auto viņam liedza iespēju pacīnīties par augstiem rezultātiem.

Ceļu Dakāras rallijreidā turpina arī divas OSCar ekipāžas.

Veiksmīgākā no tām vakar bija ar lietuvieti Benediktu Vanagu pie stūres. Al Atijam sportists zaudēja 02:02:51 stundas un ierindojās 22.pozīcijā. Antona Grigorova un Māra Saukāna ekipāžai tikmēr 43. labākais rezultāts, ar al Atijam zaudētām vairāk nekā trīs ar pusi stundām. Kopvērtējumā gan abas ekipāžas ir diezgan līdzīgās pozīcijās. Grigorovs no līdera atpaliek 21 stundu un ieņem 33. vietu, bet Vanags - vairāk nekā 25 stundas, kas viņam dod 37. pozīciju.

Sīvas cīņas turpinās smagās tehnikas klasē. Šeit panākumu vakardienas posmā guva čehu braucējs Aless Loprē (Tatra). Tiesa, viņš tuvāko sekotāju, krievu Andreju Karginovu (KAMAZ) apsteidza vien par 37 sekundēm. Trešais ātrākais vakar bija Žerārs Derojs (Nīderlande, Iveco), kurš finišēja 6:10 minūtes aiz līdera. Kopvērtējumā līderis joprojām ir Derojs, taču viņš noteikti jau jūt Karginova dvašu pakausī, jo abus sportistus šķir tikai 7:55 minūtes. Trešais drošā attālumā ir cits krievs Eduards Nikolajevs ar KAMAZ. Viņam līdz pirmajai vietai pietrūkst pusotra stunda.

Ceturtdien sportistus gaida 11. posms un ceļš no Antofagastas uz El Salvadoru caur vienu no planētas sausākajām vietām - Atakamas tuksnesi. To veido 144 km garš pārbrauciens un 605 km garš ātrumposms. Arī šodien tas visiem Dakāras rallijreida braucējiem ir vienāds.

Andrejs Karginovs
Andrejs Karginovs Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu