Desprē un al Atija izcīna pirmo uzvaru šā gada Dakārā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās uzvaras šā gada Dakāras rallijreidā izcīnījis motobraucējs, pieckārtējais sacensību uzvarētājs Sirils Desprē un 2011.gada sacensību laureāts automobiļu ieskaitē Nasers al Atija.

Motobraucēji un kvadriciklisti pēc paviesošanās gleznainajā izžuvušo sāls ezeru reģionā ap Ujuni, Bolīvijā, pirmdien devās pāri Andu kalniem uz Kalamu Čīlē. Pārbraucienu režīmā viņiem bija jāveic 230 kilometri, bet ātrumposma režīmā - 462 km. Tos visātrāk nobrauca Yamaha komandas jaunpienācējs Sirils Desprē no Francijas. Tā pieckārtējam Dakāras rallijreida uzvarētājam bija pirmā uzvara ātrumposmos šogad.

Tiesa, daudz no iepriekšējos posmos zaudētā viņam atspēlēt neizdevās, jo tuvākais sekotājs un pašreizējais kopvērtējuma līderis Marks Koma (KTM) finišēja vien 2:15 minūtes vēlāk. Trešais pirmdien palika spāņu braucējs Žoans Barreda Borts (Honda), kurš Desprē zaudēja 2:39 minūtes.

Kopvērtējumā pēc aizvadītiem astoņiem posmiem līderpozīcijas saglabā Koma. 38:38 minūtes viņam zaudē Barreda Borts, bet trešais ar nepilnas pusotras stundas atstatumu ir Džordi Viladoms (KTM, Spānija).

Foto: AFP/LETA

Kā jau minēts, identiska distance vakar bija jāveic arī kvadriciklu klases braucējiem. Ātrākais 8.posmā bija Ignasio Kasals (Čīle), 8:38 minūtes ilgāk trasē pavadīja nīderlandietis Sebastjans Huseini, bet trešais palika urugvajietis Serdžo Lafuente (+15:25 minūtes). Kopvērtējumā rallijreida vadībā atrodas Kasals, 21:40 minūtes viņam zaudē Lafuente, bet trešais ir polis Rafals Soniks (+45:56 minūtes).

Automobiļiem un kravas auto pirmdien bija jāveic cita distance - 510 kilometrus garš pārbrauciens un 302 km garš ātrumposms ar laika atskaiti no Saltas Argentīnā pāri Andu kalniem uz Kalamu Čīlē.

Šajā posmā savu pirmo uzvaru šā gada Dakāras rallijreidā izcīnīja katariešu multitalants Nasers al Atija (viņš savu valsti pārstāv ne tikai dažādos motoru sporta veidos, bet arī stenda šaušanā olimpiskajās spēlēs). Tomēr līdzīgi kā Desprē, arī 2011. gada Dakāras rallijreida uzvarētājam atstarpi līdz līderiem kopvērtējumā būtiski sadeldēt neizdevās. Posma finišā al Atijam tikai 1:12 minūtes zaudēja francūzis Stefans Peterhansels (ALL4 Racing MINI) un 2:36 minūtes - spāņu braucējs Karloss Sainss (SMG).

Tikmēr kopvērtējumā līderis aizvien ir spāņu braucējs Nani Roma (ALL4 Racing MINI). Viņš patlaban par 23:46 minūtēm apsteidz Peterhanselu un par 48:25 minūtēm 2009.gada sacensību uzvarētāju Žinelu Deviljēru no Dienvidāfrikas (Toyota Hilux). Al Atija šobrīd ieņem piekto pozīciju, līderim zaudējot 1 stundu un 9:05 minūtes.

Kravas automobiļu ieskaitē arī bez būtiskām izmaiņām - ātrākie aizvien ir KAMAZ braucēji un Žerārs Derojs ar savu zaļo Iveco. Pirmdien ātrumposmu visātrāk paveica Andrejs Karginovs (KAMAZ). 5:15 minūtes viņam zaudēja Derojs, bet trešajā vietā ar 6:55 minūšu deficītu palika Dmitrijs Sotņikovs (KAMAZ).

Piecus posmus pirms divas nedēļās ilgo sacensību finiša kopvērtējuma līderis ir Derojs, 35:35 minūtes viņam zaudē Karginovs, bet trešais ir Eduards Nikolajevs (KAMAZ). Krievu sportists līderim zaudē vēl nedaudz vairāk par pusstundu.

Šodien visiem Dakāras rallijreida dalībniekiem ir pirmā pilnā sacensību diena Čīles teritorijā. 9.posma maršruta sākuma punkts ir Kalama, bet finišs atrodas Ikikē. Pārbrauciena režīmā jāveic vien 29 kilometri, bet ātrumposma garums ir 422 kilometri.

Foto: AFP/LETA
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu