Dakāras rallijreida 7. posmā uzvar Koma un Sainss

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc Argentīnas pilsētā aizvadītās brīvdienas Dakāras rallijreida dalībniekiem sacensības atsākās svētdien. Automobiļu un kravas auto klašu braucēji veica vairāk nekā 500 kilometrus garu apli ar atgriešanos Saltā, savukārt motociklisti un kvadriciklu braucēji no Saltas devās 409 kilometrus garā ātrumposmā uz Ujuni.

Motociklistu ieskaitē svētdienas ātrumposmu ātrāk par konkurentiem nobrauca Spānijas pārstāvis Žoans Barreda Borts ar Honda motociklu. Viņš ātrumposma distanci veica 03.28:41, par 4 minūtēm un 3 sekundēm ātrāk nekā trīskārtējais Dakāras rallijreida uzvarētājs Marks Koma. Trešais ātrākais svētdien savukārt bija pieckārtējais sacensību uzvarētājs, francūzis Sirils Desprē. Yamaha vienības pārstāvis 409 kilometrus garajā ātrumposmā Barredam Bortam zaudēja 5:35 minūtes.

Kopvērtējuma līderis pēc septītā posma aizvien ir Koma, kura pārsvars pār tuvāko sekotāju, Barredu Bortu ir 38:14 minūtes. Trešais šobrīd ir vēl viens spānis, Džordi Viladoms (KTM). Šis braucējs Komam zaudē 1 stundu un 16:03 minūtes. Viņa pozīcijas gan nav drošas, jo tikai 32 sekunžu attālumā brauc Alēns Duklo (Sherco) no Francijas.

Foto: AP/ScanPix

Kvadriciklu ieskaitē ātrākā braucēja godu izcīnīja Ignasio Kasals no Čīles. 7:40 minūtes viņam zaudēja Sebastjans Huseini (Nīderlande), bet Serdžio Lafuente (Urugvaja) palika trešajā vietā, Kasalam zaudējot vēl 58 sekundes. Kopvērtējumā šajā klasē līderis pagaidām ir Kasals. Viņam 6:15 minūtes zaudē Lafuente, bet trešais ir Rafals Soniks no Polijas ar 29:52 minūšu deficītu līdz kopvērtējuma pirmajai pozīcijai.

Spraigs 7.posms izrādījies automobiļu klasē. Raugoties rezultātu tabulā, redzams, ka kopumā tajā nospiedošs pārsvars ir ALL4 Racing MINI automobiļu braucējiem, kas ieņem sešas vietas starp septiņiem ātrākajiem. Nevienam no viņiem gan nav izdevies pārspēt 2010.gada Dakāras rallijreida uzvarētāju Karlosu Sainsu ar SMG bagiju. Spāņu matadors svētdien svinēja uzvaru, tiesa, ar ne visai lielu atrāvienu - Naseram al Atijam atspēlētas vien 4:45 minūtes, bet trešajā vietā finišējušajam Stefanam Peterhanselam - 7:26 minūtes.

Tā kā Sainsa automobili iepriekšējā posmā piemeklēja tehniska rakstura ķibeles ar elektroniku, kā salabošana prasīja vairāk nekā stundu, kopvērtējuma līderu sarakstā būtisku izmaiņu nav. Pirmajā pozīcijā arī šobrīd ir spānis Nani Roma (ALL4 Racing MINI), viņam 31:53 minūtes zaudē Peterhansels (ALL4 Racing MINI), bet trešais ir Dienvidāfrikas Republikas pārstāvis Žinels Deviljērs (Toyota Hilux). 2009.gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Romam zaudē 48 minūtes un 23 sekundes.

Var atzīmēt, ka trīsdesmito labāko rezultātu, līderim zaudējot nepilnu stundu, 7. posmā uzrādīja Latvijā konstruētā un būvētā OSCar ekipāža ar lietuvieti Benediktu Vanagu pie stūres. Otrs OSCar ar ekipāžu Antons Grigorovs/Māris Saukāns tikmēr finišu sasniedza 34. vietā. Kopvērtējumā augstākā, 47. pozīcijā ir Grigorovs, kurš Romam zaudē 14 stundas. Vanags patlaban atrodas 55. vietā, līderim zaudējot nepilnas 20 stundas.

Smagās tehnikas konkurencē nepārspēts svētdien palika KAMAZ braucējs no Krievijas, Eduards Nikolajevs. Tiesa, viņš tikai par nieka 3 minūtēm 45 sekundēm pārspēja citu KAMAZ pilotu Dmitriju Sotņikovu un par 4:34 minūtēm - nīderlandieti Žerāru Deroju ar Iveco.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Derojs, viņam 37:50 minūtes zaudē Andrejs Karginovs (KAMAZ) un 1.03:08 stundas - augstāk minētais Nikolajevs.

Pirmdien sportistus gaida samērā grūts pārbaudījums. Automobiļiem un kravas auto jāveic kopumā 812 kilometri, no kuriem 302 sacensību režīmā. Distance ietver Andu kalnus, kuriem jātiek pāri, lai rallijreidu turpinātu jau Čīles teritorijā. Motobraucēji un kvadriciklisti uz Čīles pilsētu Kalamu, kas ir šīsdienas galamērķis, dosies no Ujuni. Viņus gaida 692 kilometrus garš ceļš, tai skaitā 462 kilometrus garš ātrumposms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu