Peterhansels triumfē Dakāras rallijreida sestajā posmā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slavenais francūzis Stefans Peterhansels («Mini») piektdien triumfēja prestižā Dakāras rallijreida sestajā posmā.

Vairākkārtējs Dakāras rallijreida čempions Peterhansels sestā posma finišā par divām minūtēm un 43 sekundēm apsteidza 2011.gada čempionu savu komandas biedru Naseru al Atiju no Kataras, bet trešas bija argentīnietis Orlando Terranova, kurš arī brauc ar «Mini» spēkratu.

Tikmēr automašīnu kopvērtējuma līderis spānis Nani Roma no «Mini» šoreiz bija tikai sestais, bet spēja saglabāt pirmo vietu kopvērtējumā, par 30 minūtēm un 30 sekundēm apsteidzot Terranovu, bet trešais kopējā ieskaitē šobrīd ir Peterhansels.

Līdz šim Roma Dakāras rallijreidā uzvarējis vienu reizi, kad 2004.gadā bija labākais motociklu klasē.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 35.vietu. Kopvērtējumā ar «OSCar» braucošā ekipāža atrodas 47.vietā, Romam zaudējot vairāk nekā 13 stundas.

Motociklu klasē piektdien uzvaru izcīnīja francūzis Alēns Duklo (KTM), kurš par vienu minūti un 15 sekundēm apsteidza spāni Marku Komu (KTM), bet trešais bija vēl viens Francijas motosportists Mišels Mežē («Yamaha»).

Kopvērtējumā līderu godu saglabājis Koma, kurš tagad par 42 minūtēm un 17 sekundēm apsteidz Hoanu Barredu no Spānijas, kurš brauc ar KTM, bet trešajā vietā izvirzījies Duklo.

Šīgada Dakāras rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē.

Dakāras rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.Peterhansels triumfē triumfē Dakāras rallijreida sestajā posmā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu