Dakāras rallijreida 3.posms «sajauc kārtis» no jauna (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2014.gada Dakāras rallijreida trešajā posmā par uzvarētāju motociklistu ieskaitē kļuva spāņu braucējs Žoans Barreda Borts, savukārt automobiļu klasē uzvaras laurus plūca viņa tautietis Nani Roma.

Otrdien motobraucējiem sacensību režīmā bija jāveic 373 kilometrus gara distance un to visātrāk izdarīja spāņu sportists Žoans Barreda Borts (Honda). Viņam tā bija jau otrā uzvara ātrumposmos šā gada Dakāras rallijreidā. Kā zināms, tieši ar šā spāņu braucēja uzvaru sākās gada pirmais lielais motoru sporta notikums.

Otrajā pozīcijā, Barredam Bortam zaudējot 4 minūtes un 41 sekundi, ātrumposmu pabeidza pieckārtējais Dakāras rallijreida uzvarētājs Sirils Desprē (Yamaha) no Francijas, bet trešais ātrākais bija trīskārtējais sacensību uzvarētājs, spānis Marks Koma (KTM). Koma savam tautietim zaudēja 6 minūtes un 56 sekundes.

Žoans Barreda Borts
Žoans Barreda Borts Foto: Reuters/ScanPix

Tādējādi Dakāras rallijreida kopvērtējumā pēc pirmajiem trim posmiem līderis ir Barreda Borts. Viņš par 13 minūtēm un 4 sekundēm apsteidz Sirilu Desprē un par 13 minūtēm un 56 sekundēm – Komu.

Kvadriciklistu rindās ātrākais otrdien bija Polijas pārstāvis Rafals Soniks. Polis finišā par nepilnām četrām minūtēm apsteidza čīlieti Ignasio Kasalu un par nedaudz vairāk kā četrām minūtēm – urugvajieti Serdžio Lafuenti. Kopvērtējumā pēc pirmajiem trim posmiem līderis ir Soniks, viņam ar sešu minūšu intervālu seko Kasals, bet trešajā vietā atrodas Nīderlandes pārstāvis Sebastjans Huseini.

Automobiļu konkurencē 301 kilometru garajā ātrumposmā vakar uzvaru ar vien 1 minūtes pārsvaru izcīnīja spāņu sportists Nani Roma ar ALL4 Racing MINI. Otrais palika polis Kristofs Holovščičs (ALL4 Racing MINI), bet trešais bija Līrojs Polters (Toyota Hilux) no Dienvidāfrikas Republikas, kuram distances veikšanai bija nepieciešams par 3 minūtēm un 19 sekundēm vairāk laika nekā Romam.

Var atzīmēt, ka vairākiem rallijreida favorītiem trešais posms izrādījās sarežģītāks pārbaudījums nekā mazāk pieredzējušiem braucējiem. Piemēram, Nasers al Atija, kurš uzvaru divas nedēļas ilgajās sacensībās izcīnīja 2011.gadā un 2. ātrumposmu noslēdza kā trešais ātrākais, vakar palika 7.vietā. Karloss Sainss, kurš uzvaras laurus Dakārā plūca 2010.gadā, bija vien astoņpadsmitais ātrākais, savukārt vienpadsmitkārtējais sacensību uzvarētājs Stefans Peterhansels 3. ātrumposma finišu sasniedza vien 29. vietā, vienu pozīciju aiz lietuvieša Benedikta Vanaga, kurš brauc ar OSCar automobili. Otrs OSCar ar Antonu Grigorovu pie stūres un Māri Saukānu stūrmaņa krēslā bija 46.ātrākie.

Kopvērtējumā līdera godā tagad ir nonācis Roma. Viņam 9 minūtes un 6 sekundes zaudē argentīnietis Orlando Terranova, bet precīzi 10 minūtes al Atija. Būtiski, ka pirmais trijnieks brauc ar ALL4 Racing MINI sacīkšu automobiļiem. Ceturtais pagaidām ir Sainss, kura rīcībā ir klasiskās piedziņas SMG bagijs.

Kravas automobiļu klasē nepārspēts otrdien palika krievu braucējs Andrejs Karginovs ar KAMAZ, kurš par nepilnām trim minūtēm finišā apsteidza holandieti Žerāru Deroju (Iveco). Trešais ātrākais bija Aless Loprē no Čehijas ar Tatra. Viņš Karginovam zaudēja nepilnas 5 minūtes.

Smagās tehnikas ieskaitē kopvērtējuma līderis šobrīd ir Derojs. Viņam 18 minūtes un 49 sekundes zaudē tautietis Marsels van Vlīts (MAN), bet trešais ir Karginovs ar 39 minūšu un 10 sekunžu deficītu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu