Mauriņš kā vienīgais no Latvijas kamaniņu braucējiem nekvalificējas PK posmam Kēnigszē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kristaps Mauriņš kā vienīgais no Latvijas kamaniņu braucējiem piektdien nespēja kvalificēties Kēnigszē trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībām.

Nāciju kausa sacensībās, kas kalpo arī kā kvalifikācijas sacensības Pasaules kausam, vīriešu konkurencē Inārs Kivlenieks ierindojās 12.vietā 0,400 sekundes aiz uzvaru izcīnījušā mājinieka Ralfa Palika. Artūrs Dārznieks sekoja 16.pozīcijā 0,496 sekundes aiz uzvarētāja, bet 19.vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, kurš Palikam zaudēja 0,814 sekundes.

Mauriņš sacensībās ierindojās 23.vietā un apsteidza tikai vienu konkurentu, uzvarētājam zaudējot 1,548 sekundes un no kvalifikācijas robežlīnijas atpalika par 0,587 sekundēm.

Kopvērtējumā pēc trīs posmos aizvadītām piecām sacensībām līderis ar 363 punktiem ir iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Fēlikss Lohs no Vācijas, bet Kivlenieks un Mauriņš ar attiecīgi 61 un 52 punktiem ieņem 24. un 25.vietu. Dārznieks ar 15 punktiem atrodams 39.pozīcijā, bet Rozītis ar astoņiem punktiem ieņem 43.vietu.

Veiksmīgi Nāciju kausa sacensībās startēja divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri izcīnīja otro vietu 0,100 sekundes aiz uzvaru guvušā mājinieku dueta. Latvijas vadošā divnieku ekipāža - brāļi Andris un Juris Šici - pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski.

Pēc trīs posmos aizvadītām piecām sacensībām kopvērtējuma līderi ar 485 punktiem ir Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, bet Šici ar 284 punktiem atrodas augstajā trešajā vietā. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ar 16 punktiem dala 27.vietu.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā Latviju pārstāvēja vienīgi Elīza Tīruma, kura ierindojās 15.vietā un kā pēdējā kvalificējās pamatsacensībām. Viņa no uzvaru izcīnījušās kanādietes Aleksas Gāfas atpalika par 0,991 sekundi.

Kopvērtējumā pēc trīs posmos aizvadītām piecām sacensībām līdere ar 470 punktiem ir iepriekšējo divu sezonu labākā sportiste Natālija Geisenbergere no Vācijas, bet Tīruma ar 140 punktiem atrodas 12.pozīcijā. Ar 23 punktiem Ulla Zirne ieņem dalītu 27.vietu, bet par punktu mazāk ir Kendijai Aparjodei, kura atrodama 29.pozīcijā. Alise Evelīna Mitkus ar sešiem punktiem ieņem 41.vietu.

Sestdien posmā norisināsies sacensības dāmām un divniekiem, bet svētdien gaidāmi starti vīriem un stafetes komandām.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām sprinta sacensībām. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpinās Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu