Ronaldu, Mesi un Riberī pretendē uz gada labākā futbolista balvu (11)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krištianu Ronaldu, Lionels Mesi un Franks Riberī pretendē uz «Zelta bumbas» balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam, liecina Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) pirmdien publicētā informācija.

Mainītais balsošanas reglaments vairoja Ronaldu izredzes, jo viņš novembrī palīdzēja Portugāles valstsvienībai pārspēlēs kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram. FIFA novembrī par divām nedēļām pagarināja balsošanas termiņu, dodot nacionālo izlašu galvenajiem treneriem, izlašu kapteiņiem un žurnālistiem vairāk laika izvēlei.

Ronaldu kvalifikācijas pārspēlē pret Zviedriju iesita trīs vārtus, kas viņa guvumu valstsvienībā un Madrides «Real» sastāvā 2013.gadā palielināja līdz 67 precīziem sitieniem.

Iepriekšējos četrus gadus pēc kārtas «Zelta bumbu» ieguvušais Mesi Argentīnas izlasē un «Barcelona» iesita 45 vārtus, līdz guva traumu.

Riberī jau nopelnīja Eiropas gada labākā spēlētāja balvu par ieguldījumu Minhenes «Bayern» uzvarā Čempionu līgā, Vācijas Bundeslīgā un Vācijas kausa izcīņā.

«Zelta bumbas» balvas pasniegšanu rīko FIFA sadarbībā ar Francijas izdevumu «France Football». Balvas ieguvēju nosauks 13. janvārī Cīrihē.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu