TOP vispelnošākie hokejisti KHL čempionātā (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Apkopoti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) visvairāk pelnošie hokejisti 2013./2014. gada sezonā. Lielu pārsteigumi nav - vislielākās algas hokejistiem ir Sanktpēterburgas SKA, Maskavas CSKA, Magņitogorskas «Metallurg» un Ufas «Salavat Julajev» vienībā. Izdevuma «sports.ru» apkopotais spēlētāju saraksts, kurā norādītas algas pirms nodokļu nomaksas ASV dolāros.

 
Patriks Toresens
Patriks Toresens Foto: RIA Novosti/Scanpix

10-11. Patriks Toresens

Sanktpēterburgas kluba SKA norvēģu uzbrucējs. 30 gadus vecais hokejists KHL čempionātā aizvada piekto sezonu. Pirmajās divās pārstāvēja Ufas «Salavat Julajev», bet nu jau trešo aizvada ambiciozās SKA rindās.

Šosezon viņš 25 spēlēs guvis 8 vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles partneriem, būdams piektais rezultatīvākais spēlētājs savā komandā.

Alga: 3,3 miljoni ASV dolāru.

 
Viktors Tihonovs
Viktors Tihonovs Foto: RIA Novosti/Scanpix

10-11. Viktors Tihonovs

Rīgā dzimušais uzbrucējs KHL aizvada savu ceturto sezonu, trešo Sanktpēterburgas SKA sastāvā. Viņš ir leģendārā Viktora Tihonova, kurš PSRS čempionātā vadīja Rīgas «Dinamo», mazdēls. Arī Tihonova tēvs bija hokeja treneris, viņš šogad traģiski gāja bojā.

Šosezon 25 gadus vecais uzbrucējs piedalījies 29 spēlēs, kurās izcēlies ar 14 vārtu guvumiem un 9 rezultatīvām piespēlēm, ar 23 punktiem ierindojoties trešajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Alga: 3,3 miljoni ASV dolāru.

 
Jevgeņijs Kuzņecovs
Jevgeņijs Kuzņecovs Foto: RIA Novosti/Scanpix

9. Jevgeņijs Kuzņecovs

Viens no Čeļabinskas «Traktor» uzbrukuma līderiem, Laura Dārziņa komandas biedrs. 21 gadu vecais uzbrucējs tiek uzskatīts par vienu no Krievijas jaunās paaudzes talantīgākajiem hokejistiem. Ar Krievijas valstsvienību kļuvis par pasaules čempionu un ir tikai savas karjeras pašā sākuma posmā. Visu savu līdzšinējo karjeru aizvadījis «Traktor» rindās.

Šosezon piedalījies 14 spēlēs, kurās guvis 5 vārtus un veicis 6 rezultatīvas piespēles partneriem, ar 11 punktiem dalot trešo vietu savas vienības rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Alga: 3,8 miljoni ASV dolāru.

 
Romans Červenka
Romans Červenka Foto: RIA Novosti/Scanpix

8. Romans Červenka

27 gadus vecais čehu uzbrucējs šobrīd ir rezultatīvākais spēlētājs Sanktpēterburgas SKA komandā. Līdz šim viņš KHL čempionātā pārstāvējis trīs klubus - Omskas «Avangard», Prāgas «Lev» un SKA.

Šosezon 29 spēlēs Červenka guvis 8 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles. Ar 27 punktiem Čehijas uzbrucējs šobrīd ir piektais rezultatīvākais spēlētājs visā līgā.

Alga: 3,9 miljoni ASV dolāru.

 
Aleksejs Morozovs
Aleksejs Morozovs Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

7. Aleksejs Morozovs

Pieredzējušais hokejists ilgus gadus bija Kazaņas «Ak Bars» līderis, divkārtējs Gagarina kausa ieguvējs. Šosezon 36 gadus vecais uzbrucējs pievienojās Maskavas CSKA vienībai. Karjeras laikā ieguvis daudz dažādu balvu, tostarp ticis atzīts par pasaules čempionāta labāko uzbrucēju, kā arī nosaukts par KHL izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

CSKA rindās šosezon 13 spēlēs piecas reizes pārspējis pretinieku vārtsargus un veicis tikpat rezultatīvas piespēles saviem partneriem.

Alga: 4 miljoni ASV dolāru

 
Vasīlijs Košečkins
Vasīlijs Košečkins Foto: RIA Novosti/Scanpix

6. Vasilijs Košečkins

30 gadus vecais vārtsargs aizvada savu sesto sezonu KHL čempionātā. Šosezon viņš pārstāv Magņitogorskas «Metallurg» komandu un ir stabils pirmais numurs vārtos. Košečkins izceļas ar saviem auguma parametriem, viņš ir divus metrus garš hokejists.

Par savu vārtu drošību raženais vārtsargs šosezon rūpējies 25 mačos, kuros vidēji savos vārtos ielaidis 2,01 ripu, atvairot 93,4% pretinieku metienus.

Alga: 4,1 miljons ASV dolāru.

 
Aleksandrs Perežogins
Aleksandrs Perežogins Foto: RIA Novosti/Scanpix

4-5. Aleksandrs Perežogins

Jau ceturto sezonu aizvada Omskas «Avangard» komandas sastāvā, kura šosezon spēlē negaidīti neveiksmīgi, un glābējs nav arī viens no Kazahstānā dzimušajiem Krievijas izlases dalībniekiem. Ar Krievijas nacionālo valstsvienību 30 gadus vecais uzbrucējs kļuvis par divkārtēju pasaules čempionu.

Šosezon Perežogins 28 spēlēs guvis piecus vārtus un izpildījis 12 rezultatīvas piespēles partneriem, ar 17 punktiem dalot komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja godu.

Alga: 4,2 miljoni ASV dolāru.

 
Sergejs Mozjakins
Sergejs Mozjakins Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

4-5. Sergejs Mozjakins

Allaž rezultatīvais uzbrucējs trešo sezonu pēc kārtas pārstāv Magņitogorskas «Metallurg» vienību, bet pirms tam trīs gadus bija viens no Maskavas apgabala «Atlant» līderiem. 32 gadus vecais Mozjakins trīs sezonas KHL čempionātā kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju, ir divkārtējs pasaules čempions Krievijas izlases sastāvā.

Šosezon «Metallurg» kapteinis 27 spēlēs guvis 18 vārtus un izpildījis 23 rezultatīvas piespēles. Ar nopelnītu 41 punktu viņš šobrīd ir KHL rezultatīvākais spēlētājs.

Alga: 4,2 miljoni ASV dolāru.

 
Sergejs Zinovjevs
Sergejs Zinovjevs Foto: RIA Novosti/Scanpix

3. Sergejs Zinovjevs

Ufas «Salavat Julajev» komandā Zinovjevs aizvada savu piekto sezonu. Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās vienības pieredzējušais uzbrucējs ir ieguvis daudz dažādu trofeju. Kā galvenās jāmin Gagarina kauss un ir divkārtējs pasaules čempions, pārstāvot Krievijas izlasi.

Šosezon 33 gadus vecais krievu hokejists piedalījies tikai 14 spēlēs, kurās ar augstu rezultativitāti nav izcēlies. Viņš guvis tikai divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Alga: 4,7 miljoni ASV dolāru.

 
Aleksandrs Radulovs
Aleksandrs Radulovs Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

2. Aleksandrs Radulovs

Kolorītais uzbrucējs Radulovs iemantojis sliktā zēna slavu. Viņš ir pamanāms ne tikai laukumā, bet par sevi liek runāt arī ārpus tā. Šī viņam ir otrā sezona Maskavas CSKA rindās, pirms tam spēlēja Ufas «Salavat Julajev» komandā. Ieguvis Gagarina kausu, vairākkārt kļuvis par KHL rezultatīvāko spēlētāju un divreiz izcīnījis pasaules čempiona titulu Krievijas izlases sastāvā. Viņa kontā ir vēl vairākas spožas balvas.

Šosezon 27 gadus vecais Radulovs piedalījies 13 spēlēs, kurās guvis 3 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas ar 18 punktiem viņu ierindo otrajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Alga: 7,5 miljoni ASV dolāru.

 
Iļja Kovaļčuks
Iļja Kovaļčuks Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

1. Iļja Kovaļčuks

Neapšaubāmi KHL spožākā zvaigzne. Aizvada savu pirmo pilno sezonu KHL čempionātā, pārstāvot šā brīža līdervienību Sanktpēterburgas SKA. Ilgus gadus bija viens no labākajiem uzbrucējiem okeāna otrā krastā NHL, tomēr šogad nolēma atgriezties dzimtenē un turpināt savu karjeru KHL. Viņa kontā ir ļoti daudz dažādu titulu.

30 gadus vecais Kovaļčuks šosezon piedalījies 23 mačos, kuros guvis 10 vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles.

Alga: 10,3 miljoni ASV dolāru.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu