Latvijas jātniekiem divas uzvaras PK posmā Tallinā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien Tallinā, Saku hallē sākās Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas sacensības jāšanas sportā divās disciplīnās: šķēršļu pārvarēšanā un iejādē. Latvijas himna jau pirmajā sacensību dienā skanēja divas reizes. Kopā Latvijai pirmajā sacensību dienā trīs godalgas.

Pirmais jaunzirgu maršrutā ar šķēršļu augstumu 120 cm divās fāzēs uzvaru izcīnīja Andis Vārna ar sešgadīgo zirgu Dunkans. Abi startēja ar otro kārtas numuru un saglabāja līderpozīciju līdz pat maršruta beigām (0 s.p./25.48 sek). Kopā maršrutā startēja 37 sportiskie pāri.

Vakarā pārliecinošu uzvaru iejādē izcīnīja mūsu titulētākais duets, vairākkārtējie Latvijas čempioni Airisa Penele un Ravels (65.395%). Kristīne Rozīte ar Brodoru izcīnīja trešo vietu (63.333%).

U25 konkurencē maršrutā ar šķēršļu augstumu 125 cm divās fāzēs labāko rezultātu sasniedza Lauma Birzniece ar Calistro (4 s.p./ 34.51 sek), abi ierindojās 7.vietā. Jauno jātnieku maršrutā startēja 36 sportiskie pāri. Atvērtās klases maršrutā līdz 130cm divās fāzēs labākais rezultāts Andim Vārnam ar Bazilio (0.s.p./ 32.49 sek), maršrutā 50 dalībnieki un Latvijas duets ierindojās 12.vietā.

Arī dienas augstākajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 140cm labākais rezultāts Andim Vārnam ar Pommerance (0s.p./ 64.15 sek), abiem 7.vieta. Pirmajā dienā nepaveicās Kristapam Neretniekam ar Ishor II (4 s.p./58.60 sek) un Dainim Ozolam ar Lagūnu (4 s.p./58.99 sek), abiem Latvijas duetiem pa vienam gāztam šķērslim, kas liedza izcīnīt augstāku vietu.

Kristaps Neretnieks ierindojās 11.vietā, bet Dainis Ozols 12.vietā. Kopā maršrutā startēja 43 sportiskie pāri.

Pasaules kausa posmā Tallinā pārstāvētas septiņas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Somija un Īrija, kopā šķēršļu pārvarēšanas sacensībās startē 156 sportiskie pāri, iejādē desmit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu