Voins atzinīgi vērtē LBL devumu Latvijas izlasei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 21. čempionāts sāksies 8. oktobrī un tajā piedalīsies deviņas komandas. Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins uzsvēra, ka LBL ir pietiekami spēcīgs čempionāts.

"Mēs esam gatavi 21. LBL startam. Ļoti ceram, ka tas būs interesantāks nekā iepriekšējos gados," pavēstīja Voins.

Viņš arī uzskata, ka Latvijas basketbola izlases Eiropas basketbola čempionāta atzinīgajā startā svarīga loma bija tieši LBL.

"LBL sevi pierādījusi kā ļoti spēcīgu čempionātu. Par to mēs varējām pārliecināties tad, kad mūsu basketbolisti startēja Lietuvā. Es uzskatu, ka izlase nospēlēja veiksmīgi. Ir jāņem vērā, ka puse spēlētāju bija no LBL, turklāt komanda bija čempionātā jaunākā," atklāja Voins.

Viņš atzinīgi novērtēja faktu, ka klubu skaits LBL nav samazinājies.

Daļu sponsoru naudas sadalīs starp klubiem

LBS šogad 30 procentus no sponsoru naudas plāno izdalīt astoņām LBL komandām.

Savukārt LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps pastāstīja par jaunumiem LBL pirmajā divīzijā.

"Šogad spēcīgākā divīzija ir paplašinājusies. Klāt nākusi jauna komanda - "Jūrmala/Fēnikss". Jāatzīmē, ka LBL pirmajā divīzijā spēlēs arī Latvijas U-18 izlase. Ceram, ka tas palīdzēs puišiem sagatavoties gaidāmajam Eiropas čempionātam, uz kura rīkošanu pretendē arī Latvija ar Lietuvu," atklāja Šneps. Viņš arī paziņoja, ka klubi turpmāk pastiprināti strādās pie mārketinga uzlabošanas.

LTV7 translēs spēles

No 2012. gada janvāra LTV7 translēs astoņas LBL pamatturnīra spēles un finālspēles, Zvaigžņu spēli un Basketbola dienas pasākumus.

Pagājušā sezonā atbalstītāju skaits uz mačiem palielinājies par pieciem procentiem. Šogad plānots rādītājus uzlabot.

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā. "Play-off" piedalīsies sešas čempionāta labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

2010./2011. gada LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica klubu "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu