Rīgas VEF atklāj kluba budžetu un mērķus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien sevi priekšā stādīja Rīgas VEF. Basketbola kluba vadība atšķirībā no iepriekšējās sezonas vienībai vairs neizvirzīja tik agresīvus mērķus, lai gan komandas galvenais treneris Ramūns Butauts domā, ka sastāvs šosezon ir sapulcināts spēcīgāks. Kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups nekautrējās nosaukt arī gada budžetu.

Tūdaļ sākas jaunā basketbola sezona pašmāju spēcīgākajām komandām, tajā skaitā Rīgas VEF, kas spējusi saglabāt labākos pašmāju spēlētājus un savas rindas pastiprinājusi ar viesspēlētājiem. Komandā palicis amerikānis Tailers Keins, kam šī sezona Latvijas čempionvienībā būs otrā, un klāt nācis arī bijušais Rīgas ASK publikas mīlulis Kērtiss Miledžs.

Cer parādīt skaistu basketbolu

''Sezonai šogad sākām gatavoties ātrāk, jo 29. septembrī mums ir pirmā spēlē Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā ar Berlīnes "Alba" komandu. Vakar mums pievienojās pēdējais spēlētājs. Mums ir pieredzējuši spēlētāji, ar pieredzi Eiropas basketbolā. Domāju, ka jau esam sasnieguši optimālo formu. Spēlētāji mums ir ar lielām ambīcijām, un ceram, ka parādīsim skaistu basketbolu,'' sacīja vienības galvenais treneris Butauts.

Viņaprāt, šosezon komanda teorētiski ir kļuvusi spēcīgāka, bet, kā tas būs praksē, rādīs sezona.

Butauts atklāj, ka ir apmierināts ar paveikto darbu sagatavošanās ciklā. ''Ar pārbaudes spēlēs rādīto esmu apmierināts, jo spēlējām pret spēcīgiem pretiniekiem. Esmu apmierināts arī ar pašreizējo sastāvu. Kā būs, ja iekļūsim Eirolīgā, - skatīsimies.''

Primārais uzdevums - nosargāt LBL čempiontitulu

Kluba vadība Eirokausos pagaidām komandai nav izvirzījusi konkrētu mērķi. Bet uzvara Latvijas basketbola līgā (LBL) tikusi izvirzīta par primāro. ''Esam Latvijas čempioni, tāpēc centīsimies nosargāt šo titulu,'' skaidro kluba prezidents Māris Martinsons.

Viņš arī pastāstīja, ka palicis apmierināts ar pagājušo sezonu. Jaunajā sezonā Rīgas VEF vadība vēlētos komandu redzēt VTB Vienotās līgas labāko sešniekā un Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēcīgāko komandu pulkā, izrādot nopietnu pretestību Lietuvas grandiem Kauņas "Žalgirim", kā arī "Lietuvos Rytas'', kuru budžeti ir krietni vien iespaidīgāki.

Kluba budžets ir 2,5 miljoni eiro

Rīgas VEF padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups nekautrējās atklāt šīs sezonas kluba budžetu, kas ir nedaudz lielāks nekā pērn - 2,5 miljoni eiro. Tas ietver pilnīgi visu - administratīvos izdevumus, biļetes pārlidojumiem, nodokļu nomaksu, spēlētāju un treneru algas un citas izmaksas. ''Neviens sponsors no mums nav aizgājis. Ir izdevies pārliecināt līdzšinējos un ir izdevies nedaudz palielināt budžetu,'' viņš sacīja.

Tāpat Jaunups informēja, ka sadarbība tiek turpināta ar Latvijas Televīziju un pirmā Eirolīgas kvalifikācijas turnīra spēle no Berlīnes tiks pārraidīta tiešraidē LTV7 kanālā.

Gribēja paturēt Parahovski, piesaistīt Blūmu

Runājot par sastāva komplektāciju, Jaunups pauda nožēlu, ka neizdevās paturēt baltkrievu Artjomu Parahovski. Viņš arī atklāja, ka kluba vadība vēlējusies iegūt Latvijas valstsvienības līderi Jāni Blūmu.

VEF komandas kapteinis Kristaps Janičenoks apgalvo, ka vienībā valda labs noskaņojums. ''Komandas gars ir tāds pats kā pagājušajā gadā - ļoti labs. Esam uzņēmuši arī ļoti labu fizisko formu.

Pirmā spēle mums ir ļoti svarīga, tāpēc ceru, ka ikviens spēlētājs uz to izies kā uz finālu.''

2011./2011. gada sezonā Rīgas VEF piedalīsies LBL turnīrā, VTB Vienotajā līgā, Eirolīgā (kvalifikācijas turnīrs) un Baltijas Basketbola līgā, kurā iesaistīsies no izslēgšanas spēlēm.

Rīgas VEF komandas sastāvs 2011./2012. gada sezonai: Marks Perijs, Jānis Kaufmanis, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Antans Kavaļausks, Kērtiss Miledžs, Tailers Keins, Jānis Bērziņš, Kortnijs Sims, Dairis Bertāns, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu