LBL pirmajā divīzijā spēlēs arī Latvijas U-18 izlase

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-18 basketbola valstsvienība gaidāmajā sezonā spēlēs Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā, trešdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

''Iniciatīvas galvenais mērķis – maksimāli sekmēt jauno basketbolistu individuālo un kolektīvo progresu. Papildu stimuls ir reālā iespēja, ka 2012.gada Eiropas U-18 čempionāts nākamvasar notiks Latvijā un Lietuvā, un mājinieku startam būs pievērsta liela uzmanība. Pagājušajā sezonā veiksmīga pieredze bija abām kadetu izlasēm, kuru kandidāti un kandidātes, sezonas laikā kopā trenējoties un spēlējot, kvalitatīvi sagatavojās Eiropas U-16 čempionātiem,'' skaidro LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

U-18 izlases darba koncepciju apsprieda un apstiprināja Basketbola savienības Treneru komisija. Komandas budžetu un līdzdalību LBL 1.divīzijā konceptuāli atbalstīja LBS valde.

Patlaban ir sagatavots paplašinātais U-18 izlases kandidātu saraksts, kurā iekļauti labākie 1994./1995.gadā dzimušie basketbolisti, un notiek sarunas par sadarbību ar viņu sporta skolu vadītājiem un treneriem.

Par U-18 izlases galvenā trenera kandidatūru LBS Treneru komisija lems nākamajā sēdē 28. septembrī, to paredzēts apstiprināt LBS valdes sēdē 4. oktobrī.

Iecerētais darba modelis paredz, ka izlases kandidāti nedēļas nogalēs pulcētos Rīgā un aizvadītu trīs koptreniņus, bet svētdienās piedalītos LBL 1.divīzijas turnīra spēlēs. Rīgā dzīvojošajiem izlases kandidātiem būs iespēja treneru uzraudzībā individuāli trenēties arī no rītiem. Treniņnometnes paredzētas arī skolu brīvdienās. LBS apmaksās kandidātu dzīvošanu, ēšanu, ceļa izdevumus, kā arī nodrošinās medicīnisko uzraudzību.

Iespēja savu sporta skolu vai klubu komandu sastāvos piedalīties arī LBL 2. divīzijas un Jaunatnes līgas spēlēs netiek izslēgta, taču katrā konkrētajā gadījumā lēmums tiks pieņemts atsevišķi, izvērtējot sportisko mērķtiecību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta slodzes sabalansēšanai, lai jaunajiem basketbolistiem nebūtu pārāk liels spēļu skaits.

U-18 izlases sportiskais rezultāts nekādā gadījumā nebūs prioritārs. Tomēr LBS Treneru komisija ir pārliecināta, ka nopietnas spēles ar stipriem pretiniekiem jauno spēlētāju izaugsmi sekmēs daudz labāk, nekā līdzdalība tikai jauniešu sacensībās. Tāpēc, izvēloties starp U-18 izlases iespējamo startu LBL 1. vai 2. divīzijā, Treneru komisija deva priekšroku LBL1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu